Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
24. augusta 2022, 7:38
Čas čítania 0:38

VIDEO: Takto sa potopila superjachta pri talianskom pobreží. Všetkých členov posádky sa podarilo zachrániť

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Príčina potopenia 40-metrovej lode je zatiaľ neznáma.

Pätnásť kilometrov od talianskeho prístavu Catanzaro stroskotala 40-metrová superjachta. Pobrežnej stráži sa podarilo včas zachrániť všetkých 9 ľudí na palube – štyroch pasažierov a päť členov posádky. Loď My Saga, postavená v roku 2007, sa potopila počas plavby z Gallipoli do Milazza.

Posádka superjachty plávajúcej pod zástavou Kajmaních ostrovov podľa Catanzaro Informa skontaktovala pobrežné autority, ktoré k lodi vyslali rumunské záchranné plavidlo, operujúce v rámci Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex). Rumunská loď zachránila prvých štyroch pasažierov neskoro večer.

Ďalších piatich vrátane kapitána sa podarilo zachrániť na svitaní. Pobrežná stráž sa loď pre nepriaznivé počasie ani nepokúsila dostať remorkérom do prístavu v Crotone. Presné príčiny potopenia lode sú zatiaľ predmetom vyšetrovania. Na mori však vládlo búrlivé počasie.

Domov
Zdieľať
Diskusia