Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
16. júla 2022, 14:08
Čas čítania 1:13

Ruská náhrada McDonald's oznámila, že hranolčeky budú v menu chýbať až do jesene. Nikto ich reštauráciám nechce dodávať

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Reštaurácie nevedia zabezpečiť potrebné dodávky zemiakov.

Nástupca amerického reťazca McDonald's v Rusku po mesiaci od otvorenia narazil na zásadný problém. Reštaurácie Vkusno & točka nemajú dostatok hranolčekov, a tak sa zákazníci musia pripraviť na to, že bez obľúbenej prílohy budú musieť vydržať až do jesene.

Reštaurácie sa pod novým názvom, ktorý v preklade znamená Chutne a bodka začali znovu otvárať 12. júna. Hneď v prvý deň otvorenia predali takmer 120-tisíc hamburgerov.


McDonald's opustil ruský trh po invázii na Ukrajinu, ktorá priniesla bezprecedentné sankcie Západu proti Moskve. Americký reťazec rýchleho občerstvenia v máji predal všetky svoje reštaurácie miestnemu držiteľovi licencie Alexandrovi Govorovi. Ten dovtedy v Rusku prostredníctvom franšízy prevádzkoval 25 reštaurácií McDonald's.

Nový vlastník teraz čelí problémom so zabezpečením dodávok zemiakov. Pripisuje to slabej úrode v Rusku a ťažkostiam s dovozom zo zahraničia v dôsledku prerušenia dodávateľského reťazca.


Keď zákazníci minulý týždeň začali zverejňovať obrázky jedálneho lístka bez hranolčekov, sieť reštaurácií Vkusno & točka oficiálne oznámila, že v ponuke budú chýbať až do jesene.


Vedenie spoločnosti uviedlo, že aktuálne je „nemožné dovážať z trhov, ktoré by sa mohli stať dočasnými dodávateľmi zemiakov“. „Zemiaky sa do ponuky reťazca vrátia v plnom rozsahu začiatkom budúceho zberu úrody na jeseň 2022,“ uvádza sa vo vyhlásení.


Nedostatok zemiakov poukazuje na ťažkosti, ktorým čelia ruské firmy, keďže sankcie a prerušenie dodávateľského reťazca komplikujú dovoz tovarov do Ruska. Generálny riaditeľ spoločnosti Vkusno & točka Oleg Paroev minulý mesiac priznal, že „značné percento“ ingrediencií pochádza zo zahraničia.


Ruské ministerstvo poľnohospodárstva napriek aktuálnym problémom minulý týždeň informovalo, že tohoročná úroda zemiakov bude väčšia ako vlani a že trh je plne zásobený zemiakmi vrátane spracovaných zemiakov. Toto tvrdenie sa však ukazuje ako neveľmi presné, pretože celý ruský trh momentálne trpí nedostatkom surovín z cudzích krajín.

Anketa:
Ochutnal by si ruskú náhradu McDonald's?
Hneď by som ochutnal.
Vôbec ma to neláka.
Hneď by som ochutnal.
21 %
119 Hlasov
Vôbec ma to neláka.
79 %
458 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia