Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Atos.
30. júna 2022, 9:00
Čas čítania 1:16
Sponzorovaný obsah

Baví ťa svet IT? V slovenskom Atose sa pracuje skvelo, potvrdil im to aj prieskum

Baví ťa svet IT? V slovenskom Atose sa pracuje skvelo, potvrdil im to aj prieskum
Zdroj: Atos
TECH INFORMAČNÉ TECHNOLÓGIE
Uložiť Uložené

Prieskum Great Place to Work vychádza z anonymnej spätnej väzby zamestnancov.

Ako by si ohodnotil miesto, kde pracuješ? Firemná atmosféra je veľmi dôležitá nielen pre tvoj pracovný výkon, ale aj mentálne zdravie. Tento fakt si uvedomujú aj v slovenskej pobočke spoločnosti Atos, čo potvrdil aj prieskum. Podarilo sa im získať certifikát Great Place to Work, o ktorý sa môžu uchádzať rôzne firmy a veľkou súčasťou celkového hodnotenia je spätná väzba zamestnancov. Slovenský Atos získal certifikát už tretíkrát a dosiahnuté skóre sa im darí každý rok vylepšovať. 

„Takýto výsledok nás teší o to viac, že nejde o žiadne formálne hodnotenie zvonka, ale vychádza priamo z názorov našich kolegov,“ komentuje Michal Fusek, šéf personálneho oddelenia slovenskej pobočky spoločnosti Atos. Dodáva, že ocenenie potvrdzuje iba vysoký štandard pracovnej kultúry, patria k najlepšie hodnoteným spomedzi pobočiek Atosu vo viac ako 70 krajinách na celom svete.

zisti viac
Atos
Zdroj: Atos

Ako prieskum prebieha?

Zamestnanci anonymne reagujú na viac ako sto tvrdení o firemnej kultúre. Vyjadrujú sa k otázkam týkajúcim sa napríklad spokojnosti s pracovnými podmienkami, spravodlivosti na pracovisku, priateľskej atmosféry či rešpektu. Z týchto údajov sa vypočíta Trust Index, slovenský Atos tento rok dosiahol 77 %. Na prieskum odpovedalo viac ako 80 % zamestnancov. 

Najlepšie výsledky dosiahli v oblasti spravodlivého prístupu k zamestnancom, flexibility pracovného času a priateľskej atmosféry, pozitívne to vnímalo až 90 % zamestnancov. Spokojní boli aj s podporou, ktorú cítili zo strany spoločnosti počas pandémie covidu-19.

atos
Zdroj: Atos

Využívajú skupinu dobrovoľníkov, ktorých hlavnou úlohou je vytvárať lepšiu pracovnú atmosféru. Ktokoľvek môže prísť s návrhom na zlepšenie. V tejto otvorenosti vidí Michal Fusek hlavnú príčinu úspechu pobočky. „Stretávame sa každý mesiac a za posledné roky sa nám podarilo do praxe preniesť viac ako stovku rôznych nápadov na zlepšenie pracovného prostredia. Na tom, ako sa tu máme, pracujeme všetci ako tím a každý má možnosť sa zapojiť,“ dodáva.

pracuj v atose
Atos patrí medzi európske jednotky v oblasti kybernetickej bezpečnosti, poskytovania cloudových služieb a výpočtovej techniky s vysokým výkonom, poskytuje end-to-end riešenia na mieru pre všetky odvetvia v 71 krajinách sveta. 
Domov
Zdieľať
Diskusia