Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2022, 9:01
Čas čítania 0:59
Martin Adam Pavlík

Volodymyr Zelenskyj sa prihovoril divákom na festivale Glastonbury. Táto vojna nás nesmie zlomiť, odkázal davu

Volodymyr Zelenskyj sa prihovoril divákom na festivale Glastonbury. Táto vojna nás nesmie zlomiť, odkázal davu
Zdroj: TASR/AP/Yui Mok/PA
ZAUJÍMAVOSTI BILLIE EILISH GLASTONBURY FESTIVAL 2022 SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložiť Uložené

Festival Glastonbury sa vrátil po dvojročnej pandemickej pauze.

Ako píše magazín Far Out, na hudobnom festivale Glastonbury v Anglicku mohli diváci okrem obľúbených kapiel vidieť a počuť prostredníctvom videopríhovoru aj ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Ten sa prihovoril davu pred koncertom kapely The Libertines.




Prezident požiadal ľudí, aby pomohli Ukrajincom, ktorí sú nútení opustiť svoje domovy, tým, že budú vyvíjať nátlak na politikov po celom svete. „Čím viac ľudí sa k nám pripojí v obrane slobody a pravdy, tým skôr sa skončí ruská vojna,“ povedal Zelenskyj. „Žiadam vás, aby ste toto video zdieľali so všetkými, ktorým napadli ich slobodu,“ pokračoval, pričom dodal, že táto vojna nás nesmie zlomiť. 


Festival Glastonbury mal dvojročnú pauzu vinou pandémie, patrí však medzi podujatia, ktorých jasným heslom je mier a láska, a zároveň patrí medzi vôbec najväčšie festivaly na svete. Preto sa nemožno čudovať, že ukrajinský prezident si vybral práve túto udalosť, aby sa prihovoril čo najviac ľuďom. 

Na festivale sa však riešili aj iné pálčivé témy. Ako informuje BBC, angažovaný prejav neskôr počas svojho setu predniesla aj americká speváčka Billie Eilish, ktorá odsúdila rozhodnutie Najvyššieho súdu USA ukončiť ústavné právo na potrat.

Speváčka Billie Eilish.
Speváčka Billie Eilish. Zdroj: Refresher/Filip Poreba


„Dnes je pre ženy v USA naozaj, naozaj temný deň,“ povedala speváčka smerom k davu a následne zahrala pieseň Your Power o starších mužoch, ktorí zneužívajú svoje postavenie. Speváčka zmenila históriu festivalu, keď vystúpila ako vôbec najmladšia sólová headlinerka (má len 20 rokov). Festival sa končí v nedeľu 26. júna.

Domov
Zdieľať
Diskusia