Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
22. júna 2022, 6:42
Čas čítania 0:50

Prvá slovenská pumpa sa musela zatvoriť, pretože jej došiel benzín. Ministerstvo o ničom nevie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Čerpacia stanica tvrdí, že na vyriešení problému intenzívne pracuje.

Nedostatok benzínu je realitou už aj na niektorých slovenských pumpách. Vodičov v obci Pukanec (okres Levice) čakal na dverách čerpacej stanice nemilý oznam. Tá sa totiž ako prvá musela zatvoriť pre nedostatok pohonných hmôt. Informáciu podľa portálu Pluska potvrdil aj starosta obce Ján Rievaj, hoci ministerstvo hospodárstva o situácii nič nevedelo.

6. februára 2022, 10:30 Čas čítania 6:19 Boj o nákupné vozíky a hodinové rady na pumpe. Slováci pre nulovú daň vyvolali v Poľsku davovú psychózu (Reportáž) Boj o nákupné vozíky a hodinové rady na pumpe. Slováci pre nulovú daň vyvolali v Poľsku davovú psychózu (Reportáž)

„Momentálna situácia na trhu s pohonnými látkami nám, žiaľ, neumožňuje plnohodnotne zásobovať naše čerpacie stanice. Ani dominantní partneri Slovnaft, Unipetrol a OMV nám momentálne nevedia dodať pohonné hmoty na tuzemský trh. Ospravedlňujeme sa vám za dočasné výpadky v zásobovaní palivom. Na vyriešení problému intenzívne pracujeme,“ uvádza sa na vchode benzínky Gulf v Pukanci.

Podľa rezortu nie je žiaden dôvod, aby takáto situácia nastala, vzhľadom na to, že ministerstvo dlhodobo podniká kroky, aby bol na Slovensku dostatok benzínu či nafty. V rámci šiesteho balíka sankcií sa Slovensku podarilo získať trvalú výnimku na dovoz ruskej ropy.

Slovákov trápi aj historický najvyššie zvyšovanie cien palív. Minulý týždeň dokonca prvá slovenská pumpa pokorila psychologickú hranicu 2 eur za liter benzínu. Vysoké ceny pohonných hmôt spôsobuje najmä rastúca cena ropy na trhu, po ktorej neustále stúpa dopyt, zatiaľ čo jej dodávky na trh pokrivkávajú.

Experti očakávajú, že ceny benzínu a nafty v najbližších mesiacoch nebudú výraznejšie klesať, pretože s príchodom letnej dovolenkovej sezóny bude dopyt iba stúpať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia