Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2022, 14:45
Čas čítania 1:34
Viktor Kniš

Ľubošovi Blahovi natrvalo odstránili účet z Facebooku

NEWS FACEBOOK ĽUBOŠ BLAHA SMER-SD SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Podpredseda Smeru-SD opakovane porušil pravidlá komunity Facebooku.

Podpredsedovi strany Smer-SD zrušila sociálna sieť Facebook oficiálny účet, na ktorom mal takmer 175-tisíc sledovateľov. Informoval o tom Denník N.

„Táto stránka bola odstránená pre opakované porušovanie našich pravidiel týkajúcich sa nenávistných prejavov, šikanovania a obťažovania, podnecovania k násiliu a šírenia dezinformácií o covide-19,“ informovalo tlačové oddelenie Facebooku.

Podľa portálu Živé.sk sa Ľuboš Blaha previnil v štyroch bodoch: 

Keď amerických občanov prirovnával k psom, Facebook to vyhodnotil ako porušovanie pravidiel o nenávistných prejavoch.

Keď šíril nepravdy o koronavíruse, porušil pravidlá týkajúce sa šírenia nebezpečných dezinformácií o zdraví.

Útokmi na iné osoby vrátane prezidentky sa dopustil šikanovania a obťažovania.

Porušovanie pravidiel o násilí a podnecovaní Facebook zaznamenal, keď Blaha zverejnil aj kontroverzný zoznam poslancov hlasujúcich za obrannú dohodu s USA.

Lubos Blaha
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Pravidlá komunity porušil mnohokrát

Vo februári 2022 Ľuboš Blaha vypovedal na polícii v súvislosti so svojimi tvrdeniami o tom, že bývalý policajný prezident Milan Lučanský vo väzbe údajne nespáchal samovraždu. Podpredseda strany Smer-SD naznačoval, že Lučanského zavraždili. Polícia ešte neukončila vyšetrovanie smrti Milana Lučanského, komisia ministerstva spravodlivosti však už skonštatovala, že nezistila informácie, ktoré by nasvedčovali tomu, že zranenia bývalého šéfa polície zavinila iná osoba.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí 24. marca 2024, 6:20

Facebook vymazal príspevok podpredsedu Smeru Ľuboša Blahu, v ktorom šíril dezinformácie týkajúce sa očkovania a tretej vlny pandémie. Blaha vo videu v desiatich bodoch opisoval, prečo vraj očkovanie nie je efektívne. „Odstraňujeme dezinformácie o covide-19, ktoré vedú k hrozbe fyzickej ujmy, bez ohľadu na to, kto ich zverejnil,“ uviedla platforma v oficiálnom stanovisku.

Ďalšie video mu vymazal Youtube. Išlo o záznam rozhovoru pre konšpiračný portál ZVTV s názvom Toto je očkovací fašizmus. Kanál prevádzkuje vydavateľ dezinformačného časopisu Zem a vek. 

Nedávno Ľuboš Blaha zmanipuloval video s prezidentkou Zuzanou Čaputovou tak, že poslanec zo Smeru sa v ňom pokúsil dať do rozporu súčasný postoj prezidentky k dohode o obrannej spolupráci s USA s jej výrokmi v predvolebnej diskusii. Cielene skrátil dlhé vyjadrenie na pár sekúnd. Palác sa voči konšpirácii ohradil. 

Za Blahu sa už prezidentke ospravedlňovala aj Slovenská akadémia vied, keďže politik pre SAV dlhodobo pracuje. Predsedníctvo sa dištancuje od jeho vyjadrení s tým, že „nemôže strpieť opakované popieranie etických štandardov záväzných pre člena vedeckej komunity“.

Spoločnosť Meta zakročila proti Blahovi, aj keď zverejnil „zoznam vlastizradcov“ – koaličných poslancov, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA. Týmto poslancom sa začali agresívni podporovatelia opozície vyhrážať, zdieľali ich adresy a navštívili ich doma. Robert Fico mená poslancov hlasujúcich za zmluvu s USA zverejnil aj na bilbordoch

Domov
Zdieľať
Diskusia