Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2022, 18:42
Čas čítania 0:29
Ilona Hobzová Ema Stanovská

Vizualizácia: Na MS v hokeji najviac víťazilo Rusko a Kanada. Pozri sa kto okrem nich získal najviac medailí

Vizualizácia: Na MS v hokeji najviac víťazilo Rusko a Kanada. Pozri sa kto okrem nich získal najviac medailí
Zdroj: ČTK/AP/Jacques Boissinot
ZAUJÍMAVOSTI HOKEJ
Uložiť Uložené

Pripravili sme prehľadnú vizualizáciu krajín, ktoré v priebehu histórie najčastejšie vyhrávali majstrovstvá sveta v hokeji.

Majstrovstvá sveta v hokeji 2022 sú v plnom prúde. Budú to už 86. majstrovstvá sveta, pričom prvé sa odohrali v roku 1920 ako súčasť hier VII. olympiády v Antverpách. Napriek bohatej histórii tohto turnaja si však zlaté medaily na krk zavesili zástupcovia iba ôsmich krajín.

Dosiaľ na majstrovstvách zvíťazila Kanada, Rusko, Švédsko, Česká republika, USA, Fínsko, Spojené kráľovstvo a Slovensko. Najviac zlatých medailí v histórii má Kanada a Rusko (rátame aj tie z čias ZSSR) – obe majú 27 medailí. Za nimi nasleduje Česká republika, ktorá je sa s dvanástimi titulmi majstra sveta umiestnila na treťom mieste.

Nasleduje Švédsko, Fínsko, USA a na siedmom mieste je Slovensko, ktoré má za sebou zatiaľ jedno víťazstvo. Zlatú medailu sme si odniesli v roku 2002 zo švédskeho Göteborgu.

Domov
Zdieľať
Diskusia