Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Svoboda & Williams.
24. mája 2022, 18:30
Čas čítania 1:16
Richard Balog

Výnimočný projekt nájomného bývania v obľúbenej časti Prahy. Mesačný nájom stojí od 700 eur

Výnimočný projekt nájomného bývania v obľúbenej časti Prahy. Mesačný nájom stojí od 700 eur
Zdroj: Svoboda & Williams
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY PRAHA SVOBODA & WILLIAMS
Uložiť Uložené

Moderná stavba je dielom architektov z ateliéru QARTA v spolupráci s uznávaným sochárom Davidom Černým.

Nájomné bývanie je horúcou témou nielen na Slovensku, ale aj v iných krajinách vrátane Českej republiky. Situáciu využila developerská spoločnosť Trigema, ktorá pracuje na unikátnom projekte prémiového nájomného bývania s názvom Fragment.

Moderná stavba sa nachádza v obľúbenej časti Prahy v Karlíne a je dielom architektov z ateliéru QARTA v spolupráci s uznávaným sochárom Davidom Černým.

Architekti Jiří Řezák a David Wittassek povedali o projekte: „Samotný tvar Fragmentu ho predurčuje na to, že nepôjde o klasický bytový dom. Celá konštrukcia je navrhnutá tak, aby reflektovala fragmentovanú hmotu domu a aby sa tvaroslovie budovy spojilo s interiérom.“

Realitná kancelária Svoboda & Williams má v portfóliu plne vybavené byty v dispozícii od 1+kk až po veľkometrážne mezonety s vlastnými strešnými terasami a s dokonalým výhľadom na dominanty českej metropoly. 

Odporúčané
Majstrovské dielo s ultramoderným dizajnom. Nazri do vily s vyhrievaným bazénom na pobreží Istrie    Majstrovské dielo s ultramoderným dizajnom. Nazri do vily s vyhrievaným bazénom na pobreží Istrie 22. mája 2022, 10:30

Všetky byty vo Fragmente ponúknu premyslené dispozičné riešenia a štýlové vybavenie. V každej obytnej jednotke sa nachádza systém inteligentnej domácnosti od spoločnosti Loxone, prostredníctvom ktorého je možné nastaviť intenzitu vetrania, klimatizáciu alebo práčku so sušičkou bielizne. Prvé byty budú k dispozícii od decembra tohto roku. 

Cena za najmenší byt (1+kk) s úžitkovou plochou 29 štvorcových metrov je približne 700 eur. V prípade dvojizbového bytu s úžitkovou plochou 56 štvorcových metrov vrátane balkóna je cena viac ako 1 000 eur, čo zodpovedá cenám prémiových ponúk na realitnom trhu. Ceny sú uvedené bez zálohových platieb za energie. 

Budova s nadštandardným technologickým vybavením je zasadená do jednej z najoriginálnejších mestských častí v Prahe a leží len niekoľko krokov od stanice metra Invalidovna. Lokalita ponúka rýchle spojenie do centra aj kompletnú občiansku vybavenosť a služby vrátane množstva administratívnych centier, reštaurácií a bistier či kaviarní.

Za majestátnou sklenou fasádou Fragmentu sú ukryté unikátne riešenia, ako napríklad geotermálne vrty, zelené strechy alebo využitie studňovej a dažďovej vody. Súčasťou celého areálu bude prírodná relaxačná zóna s bohatou zeleňou a s vodnými prvkami. 

Viac detailných informácií o projekte Fragment vrátane videoprehliadky nájdeš na webovej stránke realitnej kancelárie. Teraz si vychutnaj galériu vizualizácií. 

FragmentFragmentFragmentFragment
Zobraziť galériu
(12)
Domov
Zdieľať
Diskusia