Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
12. mája 2022, 18:31
Čas čítania 1:00

Na slovenskom hraničnom priechode s Ukrajinou sa tvoria masívne kolóny. Čakacia lehota sa natiahla na týždeň

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Stáť týždeň v kolóne áut znie ako zlý sen. Na východe je to však aktuálne realita.

Stovky áut, kilometrové kolóny a čakacia lehota 168 hodín, čo je presne 7 dní. Aj takto to aktuálne vyzerá na východe Slovenska pred hraničným priechodom Ubľa – Malyj Bereznyj, kde sa tvoria masívne kolóny vozidiel s prenosnými evidenčnými číslami.

Polícia preto musí dopravu v prihraničnej oblasti obmedzovať. Štátna cesta Tibava – Choňkovce – Podhoroď – Ruský Hrabovec – Dúbrava – Ubľa je od štvrtka od 16.00 h pre motorové vozidlá smerujúce na Ukrajinu neprejazdná.


„Obmedzenia sa netýkajú miestnych obyvateľov, vozidiel zásobovania a autobusovej dopravy,“ informovala TASR hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Kolóna vozidiel pred hraničným priechodom s Ukrajinou Vyšné Nemecké 9. mája 2022.
Kolóna vozidiel pred hraničným priechodom s Ukrajinou Vyšné Nemecké 9. mája 2022. Zdroj: Ilustračná fotografia: TASR/Roman Hanc


Obchádzka pre motorové vozidlá s prenosnými evidenčnými číslami na vývoz na Ukrajinu je od rovnakého času odklonená na trase Michalovce – Humenné – Snina – Ubľa. „Z uvedeného dôvodu žiadame všetkých ostatných cestujúcich smerujúcich na Ukrajinu, aby na odchod zo SR prioritne využili hraničný priechod Vyšné Nemecké,“ doplnila hovorkyňa.


Situácia na hraničných priechodoch na slovensko-ukrajinskej situácii súvisí s legislatívnymi zmenami na Ukrajine, ktoré umožnili dovoz jazdených vozidiel z EÚ do krajiny. Od stredy (11. 5.) zároveň ukrajinská strana vybavuje dovážané autá len na hraničnom priechode Ubľa – Malyj Bereznyj. Vo štvrtok ráno finančná správa upozorňovala na čakaciu lehotu 168 hodín pre tieto vozidlá.

Mohlo by ťa zaujímať:
KVÍZ: V piatok sa začínajú MS v hokeji. Ako dobre poznáš našu reprezentáciu a ako sa pamätáš na jej najväčšie úspechy?
Známa kryptomena sa za deň prepadla o 99 %. Niekto na ňu zaútočil „na štýl Georgea Sorosa“ a ľudia prišli o životné úspory
Vladimír zo Survivora: Dievčatám bolo dovolené holiť sa. Kamera s nami bola nonstop, ale ani ona nemohla byť všade (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia