Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2022, 7:34
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová

Prvá dáma USA Jill Bidenová sa stretne so Zuzanou Čaputovou

NEWS JILL BIDEN SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Na Slovensko by mala pricestovať v sobotu 7. mája.

Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová tento týždeň navštívi Rumunsko a Slovensko. V rámci svojej návštevy sa na Slovensku stretne aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, povedala to vo vyhlásení zverejnenom v noci na piatok, informuje CNN. Presný čas stretnutia s Čaputovou nie je známy.

Stretne vojnových utečencov

Bidenová odcestuje na návštevu Rumunska a následne Slovenska v priebehu štvrtka miestneho času (teda počas piatka). V sobotu večer plánuje prvá dáma pricestovať do Bratislavy, kde sa stretne s pracovníkmi tamojšieho amerického veľvyslanectva. Z hlavného mesta sa chystá ísť do Košíc a do obce Vyšné Nemecké. Chce navštíviť centrum pre utečencov z Ukrajiny a zúčastní sa aj na oslavách Dňa matiek. Pri tejto príležitosti sa stretne s ukrajinskými matkami a deťmi, ktoré utiekli z vlasti po začiatku ruskej invázie, ako aj s rodinami, ktoré u seba ubytovali utečencov.

Bidenová sa 9. mája podľa zverejneného plánu chce stretnúť s členmi slovenskej vlády predtým, než sa vráti do USA. Pôjde o druhú zahraničnú cestu Jill Bidenovej bez jej manžela (prvá bola počas olympijských hier v Tokiu) a je to aj ďalší prejav jej solidarity s Ukrajinou, píše AP. 

Prezident Joe Biden sa stretol s ukrajinskými utečencami v marci počas návštevy Poľska.

Domov
Zdieľať
Diskusia