Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2022, 23:34
Čas čítania 0:25
Martin Adam Pavlík

Rusko pokračuje v nočnom bombardovaní. Severovýchod krajiny v Sumskej oblasti sa premenil na „pekelné územie“, tvrdia Ukrajinci

Rusko pokračuje v nočnom bombardovaní. Severovýchod krajiny v Sumskej oblasti sa premenil na „pekelné územie“, tvrdia Ukrajinci
Zdroj: TASR/Alexei Ivanov/Russian Defense Ministry Press Service via AP
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Šéf regionálnej vojenskej správy Sumy tvrdí, že táto oblasť sa zmenila doslova na „pekelné územie“.

Podľa ukrajinskej spravodajskej agentúry Ukrinform v Sumskej oblasti na severovýchode krajiny ruské vojská bombardujú viaceré mestá a obce. Momentálne tam nefunguje ústredné kúrenie ani elektrina.

Dmytro Žyvyckyj, šéf regionálnej vojenskej správy Sumy, tvrdí, že táto oblasť sa zmenila doslova na „pekelné územie“. Bombardovanie mesta Sumy sa podľa zverejnených informácií začalo približne o 18.00 h. Žyvyckyj uviedol, že Ukrajinci riešia, ako dostať ľudí von z mesta.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP/Alexei Alexandrov

Podľa jeho slov ruské jednotky bombardovali obce Boromlja, Bezdryk, Lebedyn, pričom vraj zabíjali aj civilistov. „Toto už nie je Putin. Putin je šialený trpaslík. Dnes sú to obyčajní Rusi, ktorí zabíjajú naše deti, našich starých ľudí. Ničia našu krajinu bez dôvodu,“ povedal Žyvyckyj. 

Domov
Zdieľať
Diskusia