Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. februára 2022, 15:30
Čas čítania 4:50
Adam Novosad

„Zjedz ma celú.“ Tento týždeň ovládli Bez servítky nechutné sexuálne narážky, úchylný starý mládenec a zadok, ktorý vidíš všade

ZAUJÍMAVOSTI TELEVÍZNE ŠOU
Uložiť Uložené

Televízna relácia Bez servítky stavila v posledných mesiacoch na šokujúce, poburujúce a dramatické situácie. Možno sa jej to doteraz vyplácalo vďaka sledovanosti, ale tentoraz televízia Joj zrejme prestrelila.

„Ja nepotrebujem mať bulharský zadok, lebo ja sa ho chytať nebudem, ale Miškin by som držal,“ skonštatoval v utorkovej epizóde relácie Bez servítky svojský súťažiaci Michal, ktorý sa od prvej chvíle divákom prezentuje ako šibal s hlavou plnou nevhodných sexuálnych narážok.

Tento týždeň sa relácia Bez servítky nesie v duchu opakovaného priťahovania pozornosti na vypracovaný zadok Mišky, ktorá sa živí ako online trénerka, a sama vraví, že jej nerobí problém, ak je stredobodom pozornosti a láka na svoje ženské prednosti oči mužov aj žien.

Odporúčané
Kontroverzný Filip z Bez servítky vysmial neprajníkov, ktorí mu nadávajú za to, ako sa tam správal: Vďaka vám zarábam ešte viac Kontroverzný Filip z Bez servítky vysmial neprajníkov, ktorí mu nadávajú za to, ako sa tam správal: Vďaka vám zarábam ešte viac 1. februára 2022, 18:36

V tomto prípade však máme dojem, že správanie súťažiacich minimálne hraničí s dobrými mravmi, pretože Bez servítky vysiela televízia Joj počas pracovných dní od 17.50 h, a tak nejde o program, ktorý by sa na obrazovkách objavoval až neskoro večer. Ak sa relácia o varení odrazu premení na okukávanie zadkov a výstrihov, zrejme je niečo zle. 

V Refresheri sa pravidelne snažíme poukazovať na sexizmus, rodovo podmienené násilie, bojovať s diskrimináciou na základe sexuálnej orientácie, ale aj upozorňovať na správanie, ktoré v modernej spoločnosti na verejnosť nepatrí. Ak by si takýchto článkov rád videl viac, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

bez servítky
Zdroj: TV Joj/reprofoto

Vždy ide o šou, ktorá zaujme aj pobúri

Odkedy sa v relácii Bez servítky na prelome januára a februára objavil kontroverzný taxikár Filip Jakubec, ktorý si v jeden večer na protest proti ázijským receptom objednal donášku pizze, muselo byť každému jasné, že televízia Joj sa z Bez servítky rozhodla spraviť šou plnú bizarností. 

Cieľom relácie je podľa zloženia hostí v posledných týždňoch vyvolať čo najväčší škandál alebo pohoršenie, a tak môže byť v aktuálne prebiehajúcom týždni televízia spokojná. Za všetko hovoria práve slová Filipa Jakubca, ktorý po skončení relácie v statuse napísal, že aj tak ide len o šou a zábavu. „A tým, ktorí vedia, že celé Bez servítky je o šou, tak prajem pekný deň,“ odkázal neprajníkom.

Odporúčané
Bez servítky tento týždeň trhá rekordy vďaka Filipovi. Objednal si pizzu, lebo hostiteľka pripravila ázijské menu so sushi Bez servítky tento týždeň trhá rekordy vďaka Filipovi. Objednal si pizzu, lebo hostiteľka pripravila ázijské menu so sushi 28. januára 2022, 18:18

Za stolom sa tento týždeň stretla pätica súťažiacich, ktorá je na vytvorenie poburujúcej šou ako stvorená. Prvým je starý mládenec štyridsiatnik Michal, ktorého si mohol vidieť v šou Svadba na prvý pohľad, sekunduje mu profesionálny kuchár Patrik, fitneska Miška, mamička na materskej dovolenke Alica a bývalá superstaristka Barbora Balúchová, ktorá je mamičkou deviateho dieťaťa Borisa Kollára. 

Aj dvojzmysly majú svoje hranice

Na prvý pohľad zaujímavo premiešané zloženie súťažiacich začne pre diváka naberať prvé trhliny už v prvý večer, keď sa varenia chopil Michal. Odhliadnuc od toho, že svojim hosťom pripravil krevety, vývar a steaky, si v kuchyni nemohol odpustiť viacero poznámok so sexuálnym podtónom.

Neustále rozprával, ako dúfa, že k nemu na večeru prídu pekné baby, čo si na jednej strane môžeš vysvetliť ako neškodné prianie, ale tieto slová sa po príchode ostatných súťažiacich zmenili na nechutné predstavenie. 

Michal sa snažil vtipným, no nechutným a úchylným spôsobom dvojzmyselne okomentovať všetko, čo sa dialo pri stole, a neustále sa točil okolo vtipov o tom, ako si treba krevety vyzliecť a či majú prítomné slečny problémy s vyzliekaním a rozťahovaním nožičiek. Pre niekoho možno spočiatku vtipné, pre väčšinu divákov však rýchlo odporné a slizké. 

Keď varila Miška, videli sme viac z jej zadku ako varenia

Po pozretí úvodnej pondelkovej epizódy sme nemali veľké očakávania od utorka, keď sa do kuchyne postavila práve fitneska Miška. Na živobytie si zarába ako online trénerka a na konte má už aj titul za víťazstvo v bikini fitnese, lenže jej snaha predviesť sa pred ostatnými súťažiacimi vyznievala skôr kontraproduktívne. 

Odporúčané
Nikto nie je dokonalý. TOP 10 vtipných hlášok z priamych prenosov Nikto nie je dokonalý. TOP 10 vtipných hlášok z priamych prenosov 29. februára 2024, 12:30

V utorkovej epizóde zohral hlavnú úlohu Miškin zadok. A to až nechutným spôsobom, pretože od úvodnej aktivity, za ktorú Miška zvolila rýchle cvičenie na vonkajšom ihrisku, až po dianie za stolom sa súťažiaci chtiac či nechtiac museli rozprávať o sexe, zadku a dekolte.

Nie je nič zlé na tom, ak žena vystavuje svoj odhalený dekolt, ale to, čo predvádzala Miška, rozhodne do relácie o varení nepatrí. Celé vonkajšie cvičenie ovládol Miškin zadok, na ktorý televízia vďačne sústredila pozornosť kamier, a väčšinu času sa mu venoval aj Michal, ktorý Mišku žiadal, aby sa pred ním párkrát otočila, drepovala, za jej chrbtom jej pomyselne obchytkával pozadie a zabavil sa aj na dezerte s názvom Zjedz ma celú.

Ide vôbec ešte o kuchársku šou alebo erotický program?

Aj keď sme už hovorili o tom, že cieľom televízie Joj je vybrať medzi súťažiacich v Bez servítky najmä ľudí schopných zaujať, pobaviť alebo pobúriť verejnosť, občas sa nám rozum zastavoval pri tom, ako veľmi sa televízia rozhodla využiť Miškino telo a sexuálne narážky na propagovanie celej relácie. 

Ak si prečítaš opis k upútavke na Miškino utorkové varenie, pokojne by si mohol prehliadnuť, že ide o kuchársku šou. „Sexy výstrih a ženské zbrane. Bikini fitneska Miška stavila okrem kuchárskych zručností aj na istotu. Počas celého večera bol totiž absolútne neprehliadnuteľný aj jej sexy výstrih, z ktorého bol namäkko hlavne Michal,“ konštatuje status.

Áno, Miška naozaj stavila na istotu, lenže hranica zmyselného zvádzania a plytkého predvádzania svojho zadku a dekoltu je príliš tenká.

Ťažko povedať, čo Miška sleduje svojím správaním v relácii, pretože s varením jej musela pomôcť mama, v kuchyni si popri príprave jedál radšej zacvičila a zadrepovala a nakoniec vraj v obchode nenašla jahody, tak do koláča naliala červené potravinové farbivo. Takto chcela pomôcť svojmu online biznisu s cvičením?

Taktizovanie má svoje hranice rovnako ako ľudská dôstojnosť

Výhrady však nemožno mať len k nezdravej pozornosti venovanej Miškinmu telu a nechutným poznámkam od Michala, ale aj k vykresľovaniu súťažiacich, ktorým relácia akoby kúsok po kúsku kradla ľudskú dôstojnosť. 

Odporúčané
Šéf Markízy: Na Voyo máme už vyše 550-tisíc predplatiteľov. Pripravujeme úplne novú šou s celebritami a so športovcami Šéf Markízy: Na Voyo máme už vyše 550-tisíc predplatiteľov. Pripravujeme úplne novú šou s celebritami a so športovcami 15. júna 2023, 13:00

V stredajšej epizóde sa do kuchyne postavil profesionálny kuchár Patrik, ktorý síce bol v úvodných dvoch častiach kritickejší a upozorňoval na fakt, že sa živí ako kuchár v reštaurácii, ale za stolom mu súťažiaci naložili za maličkosti, ktoré možno ani nedokázal ovplyvniť. 

Miška sa sťažovala na špinavú vidličku, ktorú si pravdepodobne musela zašpiniť sama počas predjedla, a opäť raz reklamovala špinavý pohár na víno, ktorý na prvý pohľad špinavý nevyzeral. Samozrejme, v Bez servítky treba taktizovať, ale ak sa z kritiky pripraveného jedla stanú skôr urážky osoby sediacej vedľa teba, možno sa vytráca zmysel celej šou.

Keď ti kameru pred tvár strčia počas panického záchvatuKlincom do rakvy Bez servítky sa tento týždeň stali zábery na Alicu, ktorá ako hostiteľka čelila kritike, ale stresová situácia ju vypäla natoľko, že dostala panický záchvat a musela od stola odísť.

Namiesto toho, aby televízia úctivo nechala Alici priestor na to, aby mohla situáciu predýchať a vrátiť sa k stolu, štáb jej strčil kameru pred tvár v momentoch, keď sa nevedela poriadne nadýchnuť.

Áno, ide o šou. Nie, toto verejnosť nepotrebuje vidieť, pretože každý má svoje problémy a nikomu nie je príjemné, ak ich niekto v zraniteľnej chvíli pretŕča pred stovkami tisíc ľudí.

Na tom, ako dnes relácia Bez servítky na obrazovkách televízie Joj vyzerá, sa pravdepodobne nič nezmení, ale v komentároch tento týždeň pribúda čoraz viac nahnevaných názorov na to, čo televízia vyprodukovala a čím sa chváli. Možno až keď začnú ľudia húfne Bez servítky prepínať, vytratia sa z nej nechutné sexuálne narážky a momenty, ktoré mali zostať skryté.

Domov
Zdieľať
Diskusia