Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. februára 2022, 17:03
Čas čítania 0:38
Ivan Koribanič

Rusko nechce vojnu, vyhlásil Vladimir Putin po rokovaniach s nemeckým kancelárom

Rusko nechce vojnu, vyhlásil Vladimir Putin po rokovaniach s nemeckým kancelárom
Zdroj: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP/TASR
POLITIKA NATO RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT USA VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Putin ďalej naznačil, že existujú ďalšie príležitosti na rozhovory medzi Moskvou, USA a NATO v snahe zmierniť súčasné napätie.

Ruský prezident Vladimir Putin po rozhovoroch s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom povedal, že vojnu nechce, píše Skynews.

Putin ďalej naznačil, že existujú ďalšie príležitosti na rozhovory medzi Moskvou, USA a NATO v snahe zmierniť súčasné napätie. „Predložili sme návrh, ktorého cieľom je zabezpečenie rovnakej bezpečnosti pre všetkých vrátane našej krajiny,“ povedal Putin. Dodáva, že v dokumentoch, ktoré Rusku zaslalo NATO a Washington, sú body, o ktorých sa dá diskutovať.

„Treba však o nich hovoriť komplexne vrátane všetkých problémov, ktoré sme zdôraznili,“ dodáva Putin. Nemecký kancelár Scholz na margo celej situácie dodal, že vojna v Európe je nepredstaviteľná. „Zredukovanie ruskej armády na hranici s Ukrajinou je nevyhnutné,“ povedal Scholz.

Kancelár ďalej privítal návrat časti ruských vojsk na pôvodné základne. „Ešte sme nevyčerpali všetky diplomatické riešenia. Musíme mať istotu, že spoločne budeme pracovať na mierovom riešení konfliktu,“ uzavrel.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg však odmietol fakt, že Rusko sťahuje časť vojsk z ukrajinských hraníc. „Nezaznamenali sme žiadnu deeskaláciu,“ povedal pre Skynews. Dodal, že to budú aj naďalej pozorne sledovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia