Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2022, 20:00
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

TOP 3 v stredu: Omikron začína valcovať Slovensko, Anglicko ruší opatrenia a k Zemi sa rúti asteroid

REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Pozri si prehľad najzaujímavejších udalostí dňa.

Omikron pomaly začína valcovať Slovensko

Za posledných 24 hodín na Slovensku pribudlo 6 168 pozitívnych PCR testov, celkovo ich spravili 18 024. Pozitivita je na úrovni viac ako 34 %. Tento počet nových prípadov je najvyšší za posledný mesiac.


Ministerstvo zdravotníctva informovalo, že pribudlo 73 nových potvrdených prípadov variantu omikron. Podľa rezortu už teraz omikron dominuje na Slovensku, v polovici januára podľa odhadov tvoril až 30 percent všetkých infekcií. Viac sa dočítaš tu.

koronavirus
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Anglicko ruší všetky opatrenia

Britský premiér Boris Johnson oznámil, že od 27. januára sa v Anglicku skončí väčšina koronavírusových opatrení.

Od tohto dátumu nebude potrebné pracovať z domu, na vstup do reštaurácií, podnikov či klubov sa nebude vyžadovať preukázanie sa očkovacím certifikátom, potvrdením o prekonaní alebo čerstvým negatívnym testom a na verejnosti viac nebudú povinné rúška. Od 24. marca nebudú musieť ísť pozitívne osoby do izolácie. Viac zistíš tu. 

Boris Johnson | Veľká Británia
Zdroj: Getty Images/Daniel Leal-Olivas

K Zemi sa rúti asteroid

Asteroid s názvom 2022 AE1 odhalili 6. januára americké aj európske agentúry, pričom NASA s ESA sa zhodli, že v tejto chvíli patrí medzi asteroidy s najväčším rizikom.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Americká vesmírna agentúra odhaduje, že pravdepodobnosť dopadu je podľa súčasnej trajektórie 0,036 percenta. ESA je však niekoľkonásobne obozretnejšia, pretože európske kalkulácie uviedli pravdepodobnosť na úrovni 0,15 percenta – pravdepodobnosť dopadu je 1 : 1 500. Viac sa dočítaš tu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pixabay

Instagramový post dňa

Vtipná chyba v spravodajstve RTVS spôsobila záplavu mémových obrázkov, ktoré poukazujú nielen na posledné dva roky dištančného vzdelávania v školách, ale aj na prediskutovávanú obrannú vojenskú dohodu s USA.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia