Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Effectix.
30. decembra 2021, 9:27
Čas čítania 1:37
Sponzorovaný obsah

Kuchyňa ako srdce domova: základom je nadčasová kuchynská linka

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Kuchyňa spojená s obývačkou nie je moderný trend, ale nadčasové riešenie, ktoré dokonale rešpektuje potreby (nielen) dnešného života.

Takáto kombinácia opticky zväčší priestor bytu i domu a zároveň vytvorí vysokofunkčné srdce domova. Miesto, kde sa pracuje, oddychuje a zároveň odohráva väčšina rodinného života. Ale aj srdce domova – kuchyňa – potrebuje svoje srdce. A tým je práve kuchynská linka. Na čo by si mal myslieť, aby bola nadčasová aj po desiatich rokoch? 

Mojnabytok.sk
Zdroj: Mojnabytok.sk

Akej farby vybrať kuchynskú linku, aby bola nadčasová

Farba. Práve tá je zásadným prvkom, aby kuchynská linka bola nadčasová. Či už sa rozhodneš pre kuchynské linky na vyskladanie, alebo kuchynské komplety, okrem materiálu sa zameraj na farebnosť. Napríklad šedá v kombinácii s prírodným drevom nikdy neomrzí. Ďalším evergreenom je kuchynská linka bielej farby doplnená výraznou pracovnou doskou a odvážnejšími úchytkami.

A potom je tu all black: nesmrteľná klasika. Kuchynská linka čiernej farby, ktorá je oživená napríklad masívnou drevenou pracovnou doskou. Zaujímavými variantmi sú tiež kuchynské linky v jemnejších pastelových tónoch.

Mojnabytok.sk
Zdroj: Mojnabytok.sk

Dôležitú rolu hrá aj pracovná doska a úchytky

Dnes aj lacné kuchyne dokážu vyzerať svetovo. Tu však prichádzajú na scénu dôležité doplnky. Tým ústredným hrdinom je práve pracovná doska. Prírodné drevo vždy poteší oko i ruku, je však náročnejšie na údržbu. Život bez starostí a dávku noblesy tak prinesie mramorová pracovná doska s takmer nekonečnou životnosťou.

Praktickým a ďalším doplnkom, ktorý bude starnúť do krásy s kuchyňou, sú kožené úchytky. Napríklad koňakové na čiernej kuchynskej linke alebo šedé na bielej sú poéziou pre zrak. A samozrejmosťou nadčasovej kuchyne musí byť veľký keramický či granitový drez. K čiernej kuchynskej linke nájdeš dnes na trhu aj čierne drezy. Tie kuchyňu posunú do novej dimenzie.

Mojnabytok.sk
Zdroj: Mojnabytok.sk

Kuchyňu oživ doplnkami

Hovoríš si, že neutrálne farby – čierna, šedá, biela – by ťa po čase omrzeli? Možno, preto kuchyňu oživ doplnkami. Akými? Najlepším riešením sú črepníky so živými bylinkami, ktoré dodajú priestoru nádych urban jungle a využiješ ich aj pri varení na dochucovanie jedál. V kuchyni by nemal chýbať ani obraz alebo zarámovaná grafika. Tú si tiež môžeš podľa nálady meniť.

Mojnabytok.sk
Zdroj: Mojnabytok.sk

A teraz trochu bold farieb. Ako ich do kuchyne v neutrálnych farbách dostať? Skvelým variantom je misa na ovocie. Napríklad v sýtej petrolejovej farbe v sklenom vyhotovení. Alebo odtieni burgundy. Prípadne to môže byť servírovací vozík v olivovo- či smaragdovozelenej. V kuchyni by nemali nikdy chýbať ani kvety. Do all black kuchyne sa skvelo hodí zlatá, medená či mosadzná váza. A kvety? Tie si vyber podľa svojho vkusu. Tieto doplnky môžeš pravidelne obmieňať, vďaka čomu „nadčasová kuchyňa“ nie je len fráza.

Chceš si pozrieť nadčasové kuchynské linky? Nájdeš ich na Mojnabytok.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia