Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Effectix.
29. decembra 2021, 14:45
Čas čítania 1:25
Sponzorovaný obsah

Dlhá životnosť, vysoká odolnosť, jednoduchá inštalácia. Prečo si na strechu vybrať plechovú krytinu?

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Aké sú požiadavky majiteľov nehnuteľností či stavebníkov na strechu? Odpovede sa zväčša zhodujú: je to cenová dostupnosť, dlhá životnosť, atraktívny vzhľad, jednoduchá inštalácia a tiež dobrá odolnosť voči atmosférickým podmienkam.

Na prvý pohľad môže byť náročné nájsť materiál, ktorý spĺňa tieto požiadavky, no strešné plechové krytiny od spoločnosti Blachotrapez to dokážu. Aké výhody prinášajú plechové strechy a na aké typy krovov sú vhodným materiálom?

Na aké typy striech je vhodná plechová krytina

Univerzálne riešenie neexistuje. Rovnako to je aj v prípade plechovej krytiny. Škridlaplech, ako sa ľudovo označuje, nie je vhodný na každý typ strechy. Kedy môže vzniknúť problém? Plechová strecha Blachotrapez by sa mala používať na nehnuteľnosti, ktorých krov má sklon aspoň 9°. Už pri samotnej montáži je dôležité zabezpečiť, aby bola rovnobežná. Čo robiť, ak nie je? V prípade, že sú odchýlky menšie, stavebník ich dokáže „zmazať“ vďaka štítovej doske. Ak sú príliš veľké, je lepšie menšiu či väčšiu časť strechy vymeniť.

Effectix
Zdroj: Blachotrapez

Aké výhody prináša plechová strecha

Plechová krytina Blachotrapez je obľúbenou strešnou krytinou nielen na rodinných domoch, chatách či záhradných chatkách, ale aj na montážnych halách alebo obchodných domoch. Rovnako viditeľnou výhodou tejto strešnej krytiny je vzhľad – je na nerozoznanie od tradičnej škridlovej strechy. Hoci oko rozdiel nevidí, ruky ho pri montáži zistia veľmi rýchlo – je oveľa ľahšia. I to je dôvod, pre ktorý sa odporúča plechová strecha pri rekonštrukciách starších domov či chát s menej stabilným krovom.

Stavebníci a strechári trapézovú krytinu vyhľadávajú aj kvôli jednoduchosti a rýchlosti montáže. Vďaka nízkej hmotnosti a nenáročnému strihaniu je inštalácia plechovej strechy rýchlejšia v porovnaní s tradičnými škridlami. Veľkým plusom je i dlhá životnosť a vysoká odolnosť. Ak je plechová strecha správne položená, nehrozí žiadne zatekanie. V prípade dažďa vás však bude upokojovať o niečo hlučnejšie bubnovanie kvapiek.

Effectix
Zdroj: Blachotrapez

Na čo si dať pozor pri kladení plechovej strechy

Už samotné skladovanie a manipulácia pri inštalácii ovplyvňujú vlastnosti a tiež životnosť plechovej strechy. Skladovať by sa teda mala na suchom mieste so stabilnou teplotou. Najlepším riešením je pláty plechu oprieť napríklad o múr a jednotlivé kusy preložiť drevenými latkami. Pri manipulácii s krytinou sa odporúča prenášať ju v najpevnejších bodoch tak, aby sa neprehla. Plechová strešná krytina by sa mala strihať nástrojmi, ktoré neprodukujú teplo, teda (elektrickými) nožnicami na plech. Montuje sa na rošt z drevených latiek či nerezových profilov.

 

Chceš sa dozvedieť o plechovej krytine viac? Navštív stránku Blachotrapez.sk.

Effectix
Zdroj: Blachotrapez
Domov
Zdieľať
Diskusia