Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2021, 11:29
Čas čítania 0:31
Martin Adam Pavlík TASR

V Izraeli začali očkovať štvrtou dávkou vakcíny. Dostali ju už prví zdravotníci

V Izraeli začali očkovať štvrtou dávkou vakcíny. Dostali ju už prví zdravotníci
Zdroj: TASR/AP/Tsafrir Abayov
NEWS IZRAEL OČKOVANIE OMIKRON VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Očkovaní sa zároveň stanú súčasťou prvej štúdie o účinnosti štvrtej dávky v boji proti covidu.

V Šebovom zdravotnom stredisku (Tel ha-Šomer) pri Tel Avive zaočkovali v pondelok štvrtou dávkou protikoronavírusovej vakcíny prvých zdravotníkov.

Očkovaciu látku dostane celkovo 150 zamestnancov nemocnice, ktorí sa zároveň stanú súčasťou prvej štúdie o účinnosti štvrtej dávky v boji proti covidu. Informovali o tom agentúry DPA a Reuters.

„V tejto štúdii budeme skúmať vplyv štvrtej dávky vakcíny na hladinu protilátok, na prevenciu ochorenia COVID-19 a budeme skúmať aj jej bezpečnosť,“ povedala vedúca oddelenia infekčných chorôb Gili Regevová Jochajová.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP/Martin Meissner


Všetci účastníci štúdie dostali tretiu dávku ešte 20. augusta. Izraelská vláda minulý týždeň oznámila, že v krajine začnú čoskoro podávať štvrtú dávku ľuďom starším než 60 rokov.

Ďalšiu dávku odporučila rada odborníkov z dôvodu šírenia variantu omikron. V uplynulých týždňoch totiž počet infekcií opäť stúpa a krajina eviduje už okolo 2 000 ľudí, ktorí sa nakazili novým variantom.

Domov
Zdieľať
Diskusia