Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2021, 11:52
Čas čítania 0:39
Eduard Starkbauer

Žena v lietadle dojčila mačku. Po pristátí mala čo vysvetľovať úradom

NEWS USA
Uložiť Uložené

Na palube lietadla spoločnosti Delta smerujúceho do Atlanty sa odohral vskutku podivuhodný incident.

Všetko sa začalo sťažnosťou pasažiera na palube lietadla, ktorému sa nepáčilo, že jeho spolusediaca dojčí mačku. O bizarnom incidente informovala austrálska stránka News.com.au, ktorá zverejnila prepis incidentu.

Cestujúci si nevedel rady, a tak požiadal o pomoc personál na palube. Pasažierka však neposlúchla ani stevardov. Podľa zápisu z incidentu dokonca odmietla vrátiť mačku späť do klietky, v ktorej má podľa platných predpisov cestovať. Pilot, ku ktorému sa správa dostala, informoval atlantské letisko, ktorého zamestnanci si ženu po pristátí počkali.

Incident sa udial na linke leteckej spoločnosti Delta, ktorá umožňuje pasažierom trpiacim duševnými poruchami, úzkosťou, depresiou alebo PTSD cestovať so svojimi spoločenskými zvieratami. V odbornom jazyku sa hovorí o tzv. klauzule o „emocionálnej podpore“.

Podľa News.com.au aerolinka v súvislosti s týmto opatrením eviduje čoraz viac konfliktov a prípadov nevhodného správania. „Termín emocionálnej podpory bol za posledné roky interpretovaný príliš široko. Delta tak už na palube prepravovala podporné vačice, moriaky, hady či pavúky.“ 

Domov
Zdieľať
Diskusia