Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2021, 10:13
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Minister obrany Naď podáva trestné oznámenia na vojakov, ktorí odmietnu chrániť zdravotníkov pred antivaxermi

NEWS JAROSLAV NAĎ
Uložiť Uložené

Jaroslav Naď tvrdí, že zaočkovanosť vojakov je na úrovni 45 %, mnohí z nich však koronavírus prekonali.

Minister obrany Jaroslav Naď tvrdí, že v armáde riešia spor s vojakmi, ktorí odmietajú chrániť zdravotníkov. „Tam, kde som mal konkrétne podozrenia, som podal trestné oznámenia, na niektoré ďalšie veci prichádzame postupne. Ďalšie trestné oznámenie podáme s vysokou pravdepodobnosťou ešte do konca roka,“ povedal šéf rezortu obrany pre denník SME. Proti antivaxerom dlhodobo vystupuje kriticky. 

Momentálne je podľa Naďa zaočkovaných asi 45 % vojakov, ale mnohí z nich už koronavírus prekonali, a tak majú protilátky. Minister naznačuje, že by nebol ani proti povinnému očkovaniu v armáde

„Mám pre to silné pochopenie. Mali by sme presne vytypovať skupiny, ktoré sú kritickou infraštruktúrou, a povinne ich zaočkovať,“ tvrdí s tým, že dlhé roky nevidel pri vakcinovaní detí žiadny problém, a tak nie je dôvod nedôverovať im. 

Domov
Zdieľať
Diskusia