Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Cvernovka.
11. novembra 2021, 10:30
Čas čítania 1:02
refresher team

Vianočný Cverna Market láka na originálnu tvorbu umelcov nielen z Novej Cvernovky

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Príď sa pozrieť, čo sa tvorí v ateliéroch Novej Cvernovky, a priprav si vianočné darčeky plné jedinečných produktov od lokálnych tvorcov. Zároveň tu nájdeš bohatý kultúrny program, dizajnové obchody, vydavateľstvá aj skvelé jedlo.

Už prvú decembrovú sobotu (4. 12. 2021) sa v Novej Cvernovke po dlhšej pauze opäť uskutoční Cverna Market. Všetky obchody, pekárne, showroomy a kníhkupectvá budú otvorené. Môžeš tak prísť nazrieť a porozprávať sa, pričom existuje vysoká pravdepodobnosť, že domov odídeš s originálnym nákupom. Okrem stálych prevádzok sa predstavia aj výrobcovia z útrob ateliérov, ako z budovy školy, tak aj z internátu, či externí predajcovia, ktorých produkty skutočne stoja za to.

Nová Cvernovka
Zdroj: Nová Cvernovka

Navštív cvernovkársku malú nákupnú zónu a spoznaj kamenné prevádzky z prízemia Novej Cvernovky. Tešiť sa môžeš na upcycling fashion značku People on Earth, ktorá ponúka ľadvinky, kabáty, košele aj sukne. Ak hľadáš dizajnové kúsky nielen pre seba, ale aj pre svoje deti, oplatí sa pozrieť do Mile, odevnej značky, ktorá navrhuje aj šije u nás na Slovensku. V Artattack shop & room nájdeš mnoho originálnych produktov, okrem iného aj grafiky či knižky od našich ilustrátorov a grafických dizajnérov.

O to, aby si nezostal hladný a smädný, sa postará cukráreň s kaviarňou Giraffe Bakery, bistro Dvanásť duší a Skrytý bar.

Nová Cvernovka
Zdroj: Nová Cvernovka


Okrem tvorby lokálnych predajcov a bohatého sprievodného programu pre malých aj veľkých sa bude celý marketový deň niesť v duchu kníh, a to práve vďaka spojeniu s festivalom Autoriáda. Je teda jasné, že si bude z čoho vyberať!

Prevádzky v nákupnej zóne Novej Cvernovky aj všetci predajcovia budú mať otvorené od 10.00 do 19.00 h. Vstupné na podujatie sú 2 eurá (neplatí na večerný program festivalu Autoriáda).

Nová Cvernovka
Zdroj: Nová Cvernovka

Informácie o podujatí môžeš nájsť na Facebook evente. Ak nechceš, aby ti ušli ani ďalšie akcie v Novej Cvernovke, sleduj ich facebookový a instagramový účet

Domov
Zdieľať
Diskusia