Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2021, 22:39
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

Antivaxeri sa chceli priživiť na smrti hokejistu Borisa Sádeckého. Rodina vysvetlila, čo zapríčinilo kolaps počas zápasu

NEWS HOKEJ
Uložiť Uložené

Smrť nezapríčinilo prekonané ochorenie covid-19 ani očkovanie proti nemu. Borisovi Sádeckému sa podľa jeho rodiny stal osudným zápal srdcového svalu.

Rodina zosnulého hokejistu Borisa Sádeckého na Instagrame vyvracia fámy o tom, že smrť športovca akýmkoľvek spôsobom súvisela s koronavírusom. Konšpirátori sa opäť snažili šíriť teóriu, že za zlyhanie srdca počas zápasu mohlo očkovanie alebo prekonanie ochorenia covid-19. Sádecký mal v deň kolapsu ľahký zápal srdcového svalu

Taký ľahký a nevýrazný, že ani sám nevedel, že niečo s jeho srdcom nie je v poriadku. Lekári museli vykonať niekoľko opakovaných vyšetrení, aby si tým zápalom boli istí. Boris si myslel, že na zápas nastupuje pri sile a bol v dobrej psychickej pohode. Tento srdcový zápal pravdepodobne spôsobil zástavu srdca, ktoré mu počas zápasu prestalo pracovať,“ vysvetľuje rodina s tým, že aj napriek špičkovej zdravotnej starostlivosti nedokázali lekári správne odhadnúť, kedy bude vhodný čas prebrať ho z umelého spánku.

Domov
Zdieľať
Diskusia