Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2021, 12:30
Čas čítania 10:13
Martin Adam Pavlík

Khamzat Chimaev: neporazený dravý čečenský vlk, ktorý súperov v oktagóne nemilosrdne týra a likviduje rad-radom

Khamzat Chimaev: neporazený dravý čečenský vlk, ktorý súperov v oktagóne nemilosrdne týra a likviduje rad-radom
Zdroj: Getty Images/Chris Unger/Zuffa LLC
ZAUJÍMAVOSTI KHAMZAT CHIMAEV MMA UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Narodil sa v Čečensku a vyrastal počas vojnového konfliktu. Následne s rodinou emigroval do Švédska za lepším životom. Dnes trénuje v prestížnom Allstars Gyme v Štokholme a brúsi si zuby na titul v najväčšej MMA organizácii na svete.

Vo svete MMA narobil poriadny rozruch a jeho hlas je čoraz hlasnejší. Získal si pozornosť každého, kto sa venuje bojovým športom, a aj rešpekt tých, ktorí doteraz vraveli, že je iba zbytočne preceňovaný. Keď sa objaví v klietke, vieš, že budú lietať bomby a nepôjde o nudný zápas. Je novou hviezdou UFC a má potenciál ešte veľmi dlho žiariť. Koniec koncov, jeho hláška „I will smash everybody“ už zľudovela. 

Dravé zviera, čo chce roztrhať svoju korisť

Khamzat Chimaev má 27 rokov, meter deväťdesiat, sily za sto chlapov a nevie, aké to je, prehrať. Jeho MMA bilancia je desať výhier a žiadna porážka. Šesťkrát zvíťazil na k. o./t. k. o., štyrikrát na submisiu. O niečo pôsobivejšia je bilancia vo freestylových wrestlingových zápasoch, kde je tiež neporazený a na konte má 23 výhier. Spoznáš ho veľmi rýchlo podľa oholenej hlavy, hustej brady a rázštepu pery. 

Khamzat Chimaev UFC
Zdroj: Getty Images/Jeff Bottari/Zuffa LLC



V posledných štyroch zápasoch UFC inkasoval od súperov dokopy len neuveriteľné štyri údery, pričom všetkých dokázal ukončiť hneď v prvom kole. Štyrikrát preto získal po 50-tisíc dolárov za výkon večera. V jeho očiach cítiť obrovský, nevídaný hlad. Hlad po krvi, no najmä zlate v podobe šampiónskeho opasku. Oktagón je jeho územie, ktoré chce dobyť za každú cenu a je mu jedno, proti komu stojí. Vyzerá, akoby sa v ringu narodil.


Protivníkov likviduje takým spôsobom, že to vyzerá, akoby práve vyšli zo škôlky a bili sa prvýkrát v živote. V klietke má doslova výraz vraha. Keď rozhodca odštartuje zápas, má pohľad ako divé, dravé zviera na korisť, ktorú chce roztrhať na kusy. Na podobné zviera – vlka – odkazuje aj jeho MMA prezývka Borz, ako uvádza Sportskeeda. Nemá strach pred nikým a pred ničím.

Chcem byť ako Tyson, Mayweather alebo Ali

Momentálne je ako rozbehnutý vlak mieriaci k titulovej bitke o kráľa velterovej divízie, ktorá možno nie je až tak ďaleko. Po poslednom vyhratom zápase (30. októbra), v ktorom po niekoľkých sekundách súpera Číňana Liho Jinglianga zdvihol, nemilosrdne hodil na zem a následne utýral, až zaspal so zavretými očami, sa totiž dostal už do top 10 rebríčka velterovej váhy. 




Chimaev je až zarážajúco sebavedomý, no zároveň pokorný a mimoriadne ctižiadostivý. „V tejto hre som ako Einstein. Sledoval som všetkých bojovníkov v UFC a naučil som sa niečo od tých najlepších,“ povedal po poslednej výhre nad Jingliangom. Zároveň prezradil, že titul vo velterovej divízii mu nebude stačiť. 

„Budem sa potom posúvať vyššie v rámci váhových kategórií a zbierať ďalšie opasky. Chcem byť ako Mike Tyson, Floyd Mayweather či Muhammad Ali. To boli vždy tí najlepší bojovníci a zároveň najlepší biznismeni,“ povedal Chimaev. „Som trochu šialený, ale pokiaľ je človek normálny, nikdy sa nedostane na vrchol, nikdy nebude kráľom,“ dodal. K ceste na vrchol mu môže pomôcť aj jeho tréningový partner – skúsený Alexander The Mauler Gustafsson, ktorý sa v UFC trikrát bil o opasok šampióna poloťažkej váhy.


Budem sa biť aj s Brockom Lesnarom

Prezident UFC Dana White motivovaného Chimaeva priam zbožňuje a vidí v ňom nepochybne obrovský talent. Zároveň viackrát priznal, že ho baví, ako Rus vystupuje a aký je spontánny šoumen. „Celý zápas na mňa Chimaev bláznivo kričal. Neviem prečo, ale vravel len: Budem bojovať s každým, budem bojovať aj s Brockom Lesnarom, je mi to jedno,“ smial sa White na poslednej pozápasovej tlačovej konferencii turnaja UFC 267.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 105668 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo chce Chimaev zbiť Conora McGregora. 
  • Počas ktorého rozhovoru vytiahol nožík.
  • Prečo ešte pred rokom ohlásil koniec kariéry.
  • Aké mal Chimaev zážitky z drsného detstva. 
  • Z akého dôvodu sa dostal do sporu so súčasným šampiónom strednej váhy.
  • Čo na Chimaevove výkony v UFC vraví súčasný šampión velterovej váhy Kamaru Usman.
  • Či má podľa súčasných a bývalých zápasníkov UFC skutočne šancu získať titul.
Domov
Zdieľať
Diskusia