Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. októbra 2021, 13:50
Čas čítania 0:53
Ema Stanovská

Kostýmy inšpirované seriálom Squid Game si deti na halloween neoblečú. Školy v New Yorku ho zakázali

Kostýmy inšpirované seriálom Squid Game si deti na halloween neoblečú. Školy v New Yorku ho zakázali
Zdroj: Netflix
NEWS SQUID GAME
Uložiť Uložené

Deti vraj cez prestávky napodobňujú hry, ktoré videli v seriáli, a snažia sa vzájomne si pri tom ublížiť.

Tri základné školy v New Yorku zakázali deťom obliecť si na halloweensky večierok kostým inšpirovaný seriálom Squid Game. Išlo by podľa nich o „propagovanie násilia“. Informoval o tom portál CBS News.

Rodičia detí, ktoré chodia do spomínaných škôl, dostali e-mail s upozornením, že poslať dieťa na školskú akciu v takomto kostýme „by bolo nevhodné“. Juhokórejský seriál, ktorý na Netflixe láme rekordy sledovanosti, totiž obsahuje prvky, ktoré by podľa streamovacej platformy nemal sledovať divák do 18 rokov, napríklad nadávky, násilie, sexuálne scény či nahotu.

Školy v newyorskej štvrti Fayetteville-Manlius majú dokonca vlastné usmernenie, ktoré zakazuje halloweenske oblečenie s prvkami, ktoré „možno interpretovať ako zbrane“ alebo sú „príliš krvavé či strašidelné“. 

Deti si chcú počas hrania ublížiť

Niektorí rodičia to označili za „panovačnosť“ a odvolávajú sa na to, že je to „len kostým“. Jedna zo základných škôl na Facebooku napísala: „Uvedomte si, k čomu majú vaše deti prístup. V tomto programe je zobrazené masové zabíjanie, mučenie a sexuálne scény. Rozhodne nie je vhodné, aby niečo také sledovali neplnoleté deti.“

Squid Game
Zdroj: Netflix

Deti vraj cez prestávky napodobňujú hry, ktoré videli v seriáli. „Samotná povaha hier nebezpečná nie je, ale keďže v seriáli sa pri nich zabíja, niektoré deti sa počas hrania snažia vzájomne si ublížiť.“ 

Portál BBC upozorňuje, že seriál je možné sledovať aj na iných platformách ako Netflix a deti môžu dokonca hrať hry s tematikou Squid Game.

Domov
Zdieľať
Diskusia