Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2021, 21:57
Čas čítania 0:54
Martin Adam Pavlík

Poskytovateľ internetových služieb žaluje Netflix. Nárast na sieti je po príchode Squid Game obrovský, žiada preto odškodné

Poskytovateľ internetových služieb žaluje Netflix. Nárast na sieti je po príchode Squid Game obrovský, žiada preto odškodné
Zdroj: Netflix
ZAUJÍMAVOSTI NETFLIX SQUID GAME
Uložiť Uložené

Dystopický juhokórejský seriál narobil poriadny rozruch.

Ako uvádza Unilad, Netflix čelí žalobe. Poskytovateľ internetových služieb SK Broadband podal na Netflix žalobu po tom, čo šou Squid Game údajne spôsobila obrovský nárast návštevnosti na sieti. Firma sa domnieva, že Netflix by mal „primerane“ finančne pomôcť pri zvýšenej prevádzke a údržbe siete.

Keď 17. septembra Netflix uviedol juhokórejský seriál Squid Game, nikto nečakal, že čoskoro skončí na vrchole rebríčkov tejto streamovacej platformy po celom svete. V Južnej Kórei je však dopyt po jeho sledovaní taký veľký, že kladie obrovský tlak na poskytovateľov širokopásmového pripojenia.

Podľa CNBC aj iní juhokórejskí poskytovatelia kritizovali súčasnú dohodu s Netflixom či ďalšími producentmi obsahu, ktorí neplatia za používanie siete napriek tomu, že šou ako Squid Game spôsobujú nepredvídateľné nárasty návštevnosti.

Seriál Squid Game z dielne Netflixu.
Seriál Squid Game z dielne Netflixu. Zdroj: Netflix

Aj keď obľúbená streamovacia platforma uviedla počas niekoľkých rokov mimoriadne úspešné seriály ako Stranger Things, The Witcher, Money Heist, Dámsky Gambit či Sex Education, generálny riaditeľ platformy Ted Sarandos povedal, že práve Squid Game môže byť vôbec tým „najväčším seriálom“ Netflixu. Seriál rozpráva príbeh stoviek ľudí túžiacich po jednoduchých peniazoch. Prihlásia sa do záhadnej hry, ktorá síce vyzerá na prvý pohľad neškodne, no časom sa ukáže, že im ide doslova o život.

Netflix
Netflix Zdroj: Squid Game


Hovorca Netflixu pre CNBC k žalobe juhokórejskej spoločnosti vyhlásil: „Skontrolujeme tvrdenie, ktoré voči nám podala spoločnosť SK Broadband. Medzitým pokračujeme v hľadaní otvoreného dialógu a skúmaní spôsobov spolupráce s SK Broadband, aby sme našim zdieľaným zákazníkom zaistili bezproblémové streamovanie.“

Domov
Zdieľať
Diskusia