Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2021, 22:13
Čas čítania 1:16
Dominik Vetrák

Licorice Pizza je strhujúca romantika s vynikajúcimi hercami od oscarového režiséra. Navnaď sa na premiéru skvelým trailerom

Licorice Pizza je strhujúca romantika s vynikajúcimi hercami od oscarového režiséra. Navnaď sa na premiéru skvelým trailerom
Zdroj: Universal/BRON/Focus Features/MGM
FILMY A SERIÁLY LICORICE PIZZA
Uložiť Uložené

Sleduj prvý trailer na novinku Paula Thomasa Andersona.

PTA, a teda Paul Thomas Anderson (pozor, nemýľ si ho s Paulom W. S. Andersonom, režisérom filmov Resident Evil) je nadaný režisér, ktorý netočí blockbustery. Zameriava sa skôr na charakterové štúdie svojich postáv, čo dokázal aj svojimi poslednými kúskami, ako The Phantom Thread, Inherent Vice či Master. Je pravda, že od There Will Be Blood (2007) natočil len o čosi slabšie filmy, no každá jeho novinka je stále predmetom veľkého záujmu. 

Inak tomu nebude ani v prípade Licorice Pizza. V snímke sa vraciame do San Fernando Valley v 70. rokoch minulého storočia, kde PTA naposledy čaroval vo svojej pecke Boogie Nights. Príbeh však bude tentoraz odlišný. Pôjde o romantickú drámu s pár bláznivými scénami a so zaujímavým dejom. 

Názov snímky Licorice Pizza je odvodený od siete obchodov v južnej Kalifornii, ktoré v 70. rokoch ponúkali zdarma sladkú pochúťku Licorice a predávali aj hudobné albumy. Je to netradičný názov, ktorý však jednoznačne púta pozornosť. 

Odporúčané
10 úžasných filmov z chladnej severskej kinematografie, ktoré ťa posadia na zadok a emočne rozdrvia 10 úžasných filmov z chladnej severskej kinematografie, ktoré ťa posadia na zadok a emočne rozdrvia 28. septembra 2021, 9:30

Hlavnými postavami sú Gary Valentine (Cooper Hoffman) a Alana Kane (Alana Haim). Dej sa bude točiť okolo ich romantického vzťahu, problematických chvíľ, ale aj prvých sexuálnych hier. Vo svojom jadre zrejme pôjde o coming of age film, takže budeme sledovať tínedžerov vyrastajúcich v 70. rokoch minulého storočia s pár bláznivými postavami navôkol.

Domov
Zdieľať
Diskusia