Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
20. augusta 2021 o 9:30
Čas čítania 4:25
Ema Stanovská

Známy taliansky šéfkuchár otvoril v Bratislave luxusnú reštauráciu s obsluhou pri bazéne. Investícia ho stála stovky tisíc eur

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

„Sú aj takí, ktorí do reštaurácie ani nevkročia a jedlo si objednajú priamo k bazénu,“ opisuje nový koncept šéfkuchár Andrea Ena, ktorý v slovenskom gastrobiznise pôsobí už 18 rokov.

Luxusná reštaurácia, rekreačná zóna s bazénom, barom a verejný park s voľným výbehom pre psy a detským ihriskom. To všetko má najnovšie pod palcom známy taliansky šéfkuchár Andrea Ena, ktorý na Slovensku vlastní už tri reštaurácie.

Prvú reštauráciu – U Taliana – otvoril už pred 18 rokmi v Ružomberku. Bratislavčania však poznajú najmä jeho druhú prevádzku – Sapori Italiani –, ktorá od roku 2018 sídli na Krížnej ulici a láka aj slovenské celebrity. Sardínsky šéfkuchár teraz prichádza s niečím oveľa väčším a luxusnejším.

Andrea Ena
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Travertín s krištáľovým lustrom

Reštaurácia Da Andrea, ktorá je otvorená len necelý týždeň, sídli v prominentnej štvrti v Horskom parku v zachovanom objekte z osemdesiatych rokov. Ten slúžil na rôzne účely a na jeho prízemí sa nachádzala reštaurácia, ktorá bola využívaná najmä v letnom období na svadby a oslavy. V zime priestor zväčša zatvárali. K objektu odjakživa patril aj rekreačný komplex s parkom a bazénom, ktorý Andrea Ena v spolupráci s mestom rozšíril a obnovil.

Andrea Ena
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Budovu sme našli v hroznom stave, posledné roky to tu chátralo. Pamätám si, že keď som v decembri 2020 vošiel do kuchyne, pomyslel som si: To je katastrofa,“ povedal pre Refresher slávny Sardínčan.

Andrea Ena
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
Andrea Ena
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Priestory reštaurácie momentálne pozostávajú zo vstupnej recepcie s veľkou fotografiou Andreu Enu na stene, z dvoch väčších reštauračných priestorov so zasklenými stenami a s lustrami, z fajčiarskeho salónika, vínotéky a vonkajšej terasy. „Pri rekonštrukcii sme sa snažili zachovať podlahu aj travertínové steny – bola by škoda odstrániť ich, majú totiž svoje čaro. Do toho sme pridali pár elegantných farieb, ktoré veľmi nekričia.“

Andrea Ena
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
Andrea Ena
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Jedlo až k bazénu

Podľa slov Enu šla značná časť investície aj do vynovenia vonkajších priestorov. „Vybudovali sme nový detský kútik, voľný výbeh pre psy a vylepšili sme parkovisko, ktoré je strážené 24 hodín denne. Čo sa týka bazéna, tam bola problémom studená voda. Investovali sme preto do čerpadla a vytvorili sme biobazén s morskou vodou.“

Andrea Ena
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Bazén môžu podľa jeho slov využívať aj ľudia, ktorí neplánujú v reštaurácii jesť. Poskytujú pri ňom kompletný servis, o bar sa starajú traja čašníci reštaurácie, ďalší majú na starosti terasu a interiér. „Ľudia sem môžu prísť už o deviatej ráno, dať si raňajky a celý deň stráviť pri bazéne. Sú aj takí, ktorí do reštaurácie ani nevkročia a jedlo si objednajú priamo k bazénu,“ hovorí Ena.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Po odomknutí článku sa dozvieš:

  • Akú veľkú sumu investoval Andrea Ena do prevádzky.
  • Prečo sa nebál zariskovať v čase blížiacej sa tretej vlny pandémie.
  • Ako je na tom po korone jeho prevádzka na Krížnej.
  • Čo najzaujímavejšie ochutnáš v novej reštaurácii Da Andrea.
  • Kto tvorí väčšinu jej klientely.
  • V akom stave je Enova pôvodná prevádzka v Ružomberku.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 102142 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Celodenný Skipas v PARK SNOW Donovaly ZDARMA , Poukázka v hodnotě 200 korun na nákup v Furiosa alebo PPV kód na Oktagon 65
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia