Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2021, 8:44
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Lamborghini oživilo slávny Countach, osadilo ho hybridnou technikou s výkonom 814 koní

Lamborghini oživilo slávny Countach, osadilo ho hybridnou technikou s výkonom 814 koní
Zdroj: Lamborghini
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Countach LPI 800-4 odkazuje na pôvodného predchodcu už na prvý pohľad.

V kuloároch sa už dlhšie šepkalo, že Lamborghini sa chystá oživiť niekdajšiu ikonu, slávny model Countach. V uplynulých hodinách talianska automobilka oficiálnou cestou predstavila Countach LPI 800-4.

Vôbec prvýkrát v histórii značky tak došlo k opätovnému použitiu už známeho mena, dodať však treba, že nejde o nástupcu Aventadora, ale „len“ špecialitku vychádzajúcu z jeho základov.

Ako sa predpokladalo, Countach stojí na platforme dvanásťvalcovej vlajkovej lode Lamborghini, ale pod povrchom sa schováva technika z modelu Sián. Ten pripomínajú špecificky tvarované koncové svetlá, exteriér novinky sa však snaží nadväzovať na slávny model zo 70. rokov. Potvrdzujú to najmä početne zastúpené čisté plochy, ostré hrany či úzke predné full-LED svetlomety. Nad nimi je naznačená línia, ktorá má evokovať predošlé výklopné hlavné svetlá. 

Lamborghini, Countach LPI 800-4,
Zdroj: Lamborghini

Výrazný šípovitý otvor po stranách či ostro zrezaný zadný previs idú rovnako ruka v ruke s pôvodným vyhotovením, chýbať pritom nemôžu výklopné dvere.

Späť
Zdieľať
Diskusia