Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2021, 18:11
Čas čítania 0:38
Adam Novosad TASR

Ústavný súd pozastavil vyhlášku hygienikov o režime na hraniciach. Po prvej dávke ťa čaká karanténa, už nebudeš mať žiadne výhody

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Ústavný súd prijal návrh opozície, podľa ktorej je vyhláška protiústavná, na konanie v celom rozsahu.

Režim na hraniciach opäť čaká zmätok. Ústavný súd definitívne rozhodol, že pozastavuje platnosť vyhlášky o režime na hraniciach, ktorá bola uverejnená 16. júla. V praxi ide o pravidlá na hraniciach, ktoré aktuálne platia. 

Ústavný súd „pozastavuje účinnosť paragrafu 9 vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie Slovenskej republiky, uverejnenej 16. júla 2021“.

Rozhodnutie však nadobudne platnosť až po uverejnení v zbierke zákonov.

Odporúčané
VIDEO: V Nemecku explodoval chemický sklad. Okamžite si pozatvárajte okná, varovali úrady pred „extrémnou hrozbou“ VIDEO: V Nemecku explodoval chemický sklad. Okamžite si pozatvárajte okná, varovali úrady pred „extrémnou hrozbou“ 27. júla 2021, 14:54

Paragraf 9 vyhlášky hygienikov hovorí o prechodnom opatrení, na základe ktorého mohli ľudia po prvej dávke očkovania proti koronavírusu pri vstupe na územie Slovenskej republiky najneskôr 2. augusta absolvovať PCR test už v prvý deň izolácie a ukončiť ju prakticky ihneď.

Neočkovaní ľudia pritom môžu ísť na test až na piaty deň izolácie. Ústavný súd tak opäť zasiahol, pretože ľudí po prvej dávke nemožno považovať za plne zaočkovaných, a tak by mali mať rovnaké práva ako nezaočkované osoby. Výhody pre ľudí zaočkovaných iba prvou dávkou sa tak rušia v celom rozsahu.

Domov
Zdieľať
Diskusia