Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2021, 14:54
Čas čítania 1:35
Adam Novosad

VIDEO: V Nemecku explodoval chemický sklad. Okamžite si pozatvárajte okná, varovali úrady pred „extrémnou hrozbou“

NEWS NEHODY A ÚMRTIA
Uložiť Uložené

Na západe Nemecka došlo k výbuchu v priemyselnom parku, kde sa sústreďuje chemická výroba.

V západonemeckom meste Leverkusen došlo k mohutnej explózii v priemyselnom parku Chempark zameranom na produkciu chemických výrobkov. Výbuch nastal v parku prevádzkovanom spoločnosťou Currenta, ale zatiaľ nie je jasné, ako k nemu došlo a čo bolo jeho príčinou, informuje DW.

 

V parku mal vypuknúť požiar v časti na spracovanie odpadu, ktorý spôsobil výbuch, ale príčinu vzniku požiaru budú musieť zistiť zrejme až vyšetrovatelia. Explózia zabila minimálne jedného zamestnanca, šestnástich aktuálne hlásia ako zranených, pričom viacerí z nich utrpeli vážne zranenia, a štyria zostávajú po výbuchu nezvestní.

Na sociálnych sieťach sa začali šíriť zábery z miesta výbuchu, pretože okolo chemického parku vedie frekventovaná diaľnica. Leverkusen leží len 20 kilometrov od mesta Kolín.

Odporúčané
Matovičovi už pichli Sputnik V. Keby dezoláti z politiky a zo ŠÚKL nedémonizovali ruskú vakcínu, mohlo to vyzerať inak, tvrdí Matovičovi už pichli Sputnik V. Keby dezoláti z politiky a zo ŠÚKL nedémonizovali ruskú vakcínu, mohlo to vyzerať inak, tvrdí 27. júla 2021, 14:24

Na videách vidieť husté kúdoly tmavého dymu stúpajúceho z chemického parku, pričom samotný prevádzkovateľ Currenta okamžite po nešťastí obyvateľov priľahlých štvrtí varoval, aby si urýchlene pozatvárali okná a dvere.

Nemecké úrady označili explóziu za „extrémnu hrozbu“, ale momentálne nie je jasné, či pri výbuchu unikli do ovzdušia nebezpečné látky škodlivé zdraviu.

Domov
Zdieľať
Diskusia