Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
20. júla 2021 o 17:17
Čas čítania 1:09
Adam Novosad

„Každý Poliak vidí, za pandémiou stoja Židia,“ hrdo skandovali antivaxeri na proteste v Poľsku. Židom nadávali aj rodiny s deťmi

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

V poľskom meste Głogów sa stretla viac ako stovka krajne pravicových protestujúcich, ktorí si hnev vybíjali na Židoch.

Protestné zhromaždenia proti vakcínam sa nekonajú len na Slovensku pred obydliami vedcov a lekárov. V poľskom meste Głogów sa počas uplynulého víkendu uskutočnil pochod prívržencov krajne pravicovej strany Konfederacja, ku ktorému sa pripojili miestni futbaloví fanúšikovia, ale aj rodiny s deťmi, informuje Notes from Poland.

Skupina antivaxerov sa prechádzala ulicami mesta, pričom lídri protestu s megafónmi v ruke vykrikovali heslá smerované proti vláde, vakcínam, globalistom aj podľa nich vymyslenej pandémii. Akoby toho nebolo dosť, protestujúci svoj hnev zamerali najmä na Židov, ktorých označili za strojcov pandémie.

„Vieme, kto je za touto ‚plandémiou‘ a kto riadi svet, však?“ pýtal sa muž cez megafón, na čo mu skupina zborovo odpovedala, že Židia. „Samozrejme, že Židia,“ vykríkol v reakcii.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023 o 8:33

O nenávisti voči Židom svedčí aj fakt, že protestujúci dokonca začali skandovať chorál, podľa ktorého dnes každý Poliak vie, že za „plandémiou“ stoja práve Židia. „Dzisiaj każdy Polak widzi, że za plandemią stoją Żydzi,“ znie originálna verzia v poľštine.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia