Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2021, 14:12
Čas čítania 0:42
Kamila Šebestová

Bratislava sa výrazne prepadla v rebríčku životnej úrovne, tvrdí nový prieskum

NEWS CESTOVANIE NEHNUTEĽNOSTI
Uložiť Uložené

Tento rok sú na tom výrazne horšie aj Viedeň, Praha či mnohé nemecké mestá.

Bratislava sa v novom hodnotení The Global Liveability Index 2021 prepadla v rebríčku až o 20 priečok. V zozname miest s najlepšou životnou úrovňou na svete tak obsadila 77. miesto. Z nejakého dôvodu sa teda podľa hodnotenia v Bratislave žije horšie než minulý rok. 

Okrem Bratislavy si pohoršili aj okolité mestá ako Praha a Viedeň. Česká metropola klesla až o 27 priečok, v zozname sa však nachádza na 72. mieste, takže je pred Bratislavou. Viedeň sa prepadla o 11 priečok, hoci ju predošlé roky často označovali za jedno z najpríjemnejších miest na život. 

V hodnotení tento rok dominoval novozélandský Auckland. Okrem neho boli medzi top šiestimi miestami na život ďalšie novozélandské a austrálske mestá. Auckland na Novom Zélande si podľa organizátorov výskumu zaslúžil úspech najmä vďaka úspešnému zvládnutiu pandémie. Skóroval aj v ostatných kategóriách.

Domov
Zdieľať
Diskusia