Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2021, 16:17
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

U mladíka Roba našli policajti dvakrát marihuanové cigarety. Súd mu naparil 12,5 roka za mrežami

U mladíka Roba našli policajti dvakrát marihuanové cigarety. Súd mu naparil 12,5 roka za mrežami
Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/volně k užití
NEWS MARIHUANA
Uložiť Uložené

Robo doplatil na opakované prechovávanie marihuany vysokým trestom, ktorý však zatiaľ nie je právoplatný.

Na Slovensku sa začalo intenzívnejšie hovoriť o zmierňovaní trestov za prechovávanie marihuany. Napriek tomu, že iniciatíva zmeniť trestný zákon existuje, zatiaľ sa tresty nikam neposunuli, a tak v uplynulých rokoch množstvo mladých ľudí doplatilo na to, že si chceli kúpiť marihuanu, alebo ich s rastlinou chytili policajti, informuje TV Markíza.

Odporúčané
Leopoldov vyzerá ako Osvienčim, vo väzení sa dajú zohnať pervitín aj steroidy. Michal sedel dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vyzerá ako Osvienčim, vo väzení sa dajú zohnať pervitín aj steroidy. Michal sedel dva roky za marihuanu (Rozhovor) 18. októbra 2020, 12:30

Takýto príbeh zažil na vlastnej koži Robo Kulín, ktorého nevlastný otec Radovan Kulín sa snaží dosiahnuť spravodlivosť pre svojho syna. Robo podľa neho žil nekonfliktný život, športoval a chodil do prírody, ale občas si rád zafajčil marihuanu.

Sloboda pre Roba
Zdroj: Sloboda pre Roba

Práve fajčenie marihuany sa mu stalo osudným, keď ho policajti v roku 2017 chytili s 12,8 gramu marihuany, za čo schytal podmienečný 30-mesačný trest, ktorý mu súd odložil na 36 mesiacov.

Robo však urobil chybu a v podmienke ho policajti v Košiciach chytili so 7,7 gramu marihuany. Prvýkrát mal pri sebe podľa policajnej metodológie 25 cigariet, v roku 2019 zase 15 cigariet.

Odporúčané
Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom 4. júna 2021, 9:30

Za opakovaný trestný čin mu súd naparil 12,5 roka za mrežami. Aj keď rozsudok zatiaľ nie je právoplatný a Robo sa proti nemu odvolal, momentálne sedí vo väzbe už dlhé mesiace a čaká na svoj právoplatný ortieľ, ktorý môže v najhoršom prípade znamenať až 15 rokov nepodmienečne, ak sa k nemu pripočíta porušená podmienka.

Aktuálne sa preto Robov otec Radovan snaží prostredníctvom iniciatívy Sloboda pre Roba vytvoriť spoločenský tlak na politikov, aby výšku trestov prehodnotili a upravili trestný zákon, nech rozlišuje medzi dílermi a rekreačnými konzumentmi, ktorým môže súčasné nastavenie za pár cigariet marihuany pokaziť celý život.

Domov
Zdieľať
Diskusia