Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2021, 9:03
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

OĽaNO si robí promo cez hokej. Za Mečiara, Fica a Pellegriniho sme do štvrťfinále nepostúpili, za Matoviča áno

NEWS MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021 OĽANO
Uložiť Uložené

Facebooková stránka OĽaNO, ktorej dlhodobo ubúdajú fanúšikovia, si robí promo cez aktuálne hokejové majstrovstvá. Zdieľa obrázok, ktorý má naznačovať, že Matovič bol lepším predsedom vlády, lebo sa nám viac darí v hokeji.

Facebooková stránka OĽaNO zdieľala na sociálnej sieti grafiku, z ktorej vyplýva, že slovenskému hokeju sa na majstrovstvách sveta darilo oveľa viac, keď predsedami vlády neboli politici spájaní s rôznymi kauzami.

Zo skupiny sme nepostúpili ani raz za vlád Vladimíra Mečiara, Roberta Fica a Petra Pellegriniho, naopak, darilo sa nám, keď boli premiérmi Mikuláš Dzurinda, Iveta Radičová a technicky aj Igor Matovič.

Tabuľka interpretuje výsledky s ročným odstupom, teda úspech premiéra z roku 2020 pripisuje tomu, ako dopadne šampionát v nasledujúcom roku. 

Administrátori facebookovej stránky hnutia, ktoré zvíťazilo v parlamentných voľbách, komentujú obrázok s úplnou vážnosťou. „Sme radi, že aj tento rok slovenskí hokejisti potvrdili pravidlo, že na MS nepostúpia zo skupiny len v prípade, že bol v predchádzajúcom roku pri moci Mečiar, Fico alebo Pellegrini,“ píše OĽaNO a pridáva palec dole. Bez akejkoľvek dávky sarkazmu administrátori dodávajú, že držia palce Slovákom vo štvrťfinále proti USA.

Odporúčané
VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov 30. septembra 2023, 7:00

Pod príspevkom má hnutie hlavne pozitívne komentáre podporujúce teóriu, podľa ktorej Slovensko zaznamenáva výsledky v hokeji podľa toho, aký premiér stojí na čele krajiny. Príspevok zaznamenal viac ako tisíc reakcií sledovateľov. 

OĽaNO navyše využilo, že má medzi poslancami troch športovcov, ktorí tipovali výsledky zápasu s Českom. Víťaza netrafili bývalá tenistka Romana Tabak, bývalý volejbalista Richard Nemec ani bývalý tenista Karol Kučera. Tento príspevok zaznamenal len 71 reakcií sledovateľov. 

Odporúčané
Slovensko schytalo od Česka 7 gólov a prehralo v záverečnom zápase základnej skupiny Slovensko schytalo od Česka 7 gólov a prehralo v záverečnom zápase základnej skupiny 1. júna 2021, 17:29

Facebookovej stránke OĽaNO začali po voľbách výrazne ubúdať fanúšikovia. Kým po voľbách mala strana na sociálnej sieti 233-tisíc fanúšikov, v apríli to podľa Denníka N bolo 226-tisíc a dnes je to necelých 224-tisíc. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia