Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
1. júna 2021, 17:29
Čas čítania 0:47
Adam Novosad

Slovensko schytalo od Česka 7 gólov a prehralo v záverečnom zápase základnej skupiny

NEWS MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené

Slovensko postupuje do štvrťfinále zo štvrtej priečky v základnej skupine.

Slovenských hokejistov čakal v utorok popoludní záverečný zápas základnej skupiny hokejových majstrovstiev sveta 2021. Vďaka pomoci od Ruska vstupovalo Slovensko do súboja s garantovaným postupom do štvrťfinále, ale bratské súboje s Českom boli odjakživa korením každého šampionátu.

V tomto prípade však Slovensko dostalo prvý gól hneď po začiatku zápasu.

Zadina sa presadil za menej ako minútu od úvodného buly, a tak slovenskí hokejisti dostali pomyselnú studenú sprchu.

V úvodnom dejstve predvádzaná hra miestami pripomínala tréningový zápas, pretože naši hokejisti nemali istotu na hokejkách, robili zbytočné chyby a chýbala im koncentrácia, čo vyvrcholilo gólom Špačeka po 15 minútach hry.

hokej
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V druhej tretine sa hra zlepšila, ale Česi predvádzali aktívnejší hokej, veľa korčuľovali a dohrávali všetky súboje, čo našim hráčom občas chýbalo. V spojení s potrebnou dávkou šťastia sa z toho stal smrteľný kokteil, ktorý v prostrednom dejstve spôsobil ďalšie dva góly v našej bránke.

Na českej strane sa presadil Radil, na čo reagoval Sukeľ znížením na 1 : 3, avšak tesne pred prestávkou dopravil puk za chrbát nášho brankára Šulák.

Odporúčané
Za Bratislavou zrazil vlak dve maloleté dievčatá, na miesto okamžite dorazili záchranári aj polícia Za Bratislavou zrazil vlak dve maloleté dievčatá, na miesto okamžite dorazili záchranári aj polícia 1. júna 2021, 16:39

V tretej tretine sme opäť inkasovali dva góly, keď sa v rýchlom slede presadili Stránský a Blumel. Za slovenskú stranu znižoval Bučko na 2 : 6 a napokon tesne pred koncom Pospíšil na 3 : 6. Do prázdnej bránky Česi pridali posledný siedmy gól. Do štvrťfinále tak postupujeme zo štvrtého miesta v tabuľke základnej skupiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia