Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2021, 14:30
Čas čítania 5:30
Viktor Kniš

TOP 5: Najlepšie slovenské rapové albumy prvej polovice roka 2021

TOP 5: Najlepšie slovenské rapové albumy prvej polovice roka 2021
Zdroj: Matúš Zeťák
HUDBA SLOVENSKÝ RAP TOP 10
Uložiť Uložené

Aj vďaka zlepšujúcej sa pandemickej situácii sa fanúšikovia slovenského rapu dočkali viacerých očakávaných projektov. Toto je prehľad toho najlepšieho v rámci slovenského rapu, čo stojí za vypočutie.

Zatiaľ sa nerozsypalo vrece so slovenskými rapovými albumami, niektorí interpreti aj skupiny však držia slovo a bez zbytočného taktizovania vydali projekty, ktorými budú chcieť ovládnuť (zatiaľ neisté) festivalové pódiá. Až s výrazným zlepšením pandemickej situácie sa pomaly vraciame do doby, na ktorú sme zvyknutí, keď sa interpreti domácej scény pretláčali so singlami v youtubových trendoch. 

Odporúčané
Zayo: Raz príde čas, keď sa všetci dozvedia, čo sa stalo s F*CK THEM (Rozhovor) Zayo: Raz príde čas, keď sa všetci dozvedia, čo sa stalo s F*CK THEM (Rozhovor) 6. júna 2021, 9:30

Zároveň nás v roku 2021 čaká ešte veľa sľúbených projektov, a tak sa bude chlieb lámať pravdepodobne až v koncoročnom rebríčku. Polročná sumarizácia je teda v prvom rade pripomenutím a krátkym hodnotením doterajších releasov.

Skutočné preteky o titul najlepšieho albumu (pol)roka sa rozbehnú až v decembri, keď už budeme do úvahy brať aj nové projekty od Kontrafaktu, DMS, Pil Cho, ale aj mnohých mladých pušiek, ktoré nás dlhodobo presviedčajú, že nepotrebujú ani roky skúseností, aby sa dokázali ukázať v tom najlepšom svetle. 

Pripomíname, že ide o subjektívny výber časti redakcie, ktorá dianie v slovenskej rapovej hudbe sleduje aktívne. 

5. Radikal – Slovenský Hollywood

Pre Radikala sú dlhodobo zdrojom obživy koncerty, a tak je viac než prirodzené, že sa v tejto práci našiel natoľko, že sa párty životu aktívne venuje aj v textoch. Na druhej strane pravdepodobne aj kvôli alebo vďaka svojmu špecifickému tematickému zameraniu sa nedostáva so svojou hudbou do kruhov, ktoré hľadajú okrem reprezentatívnej lyriky aj obsahový, hudobný alebo akýkoľvek iný presah. 

Odporúčané
KVÍZ: Narodili sa členovia Kontrafaktu naozaj v Piešťanoch? Otestuj sa, či vieš, odkiaľ pochádzajú slovenskí raperi KVÍZ: Narodili sa členovia Kontrafaktu naozaj v Piešťanoch? Otestuj sa, či vieš, odkiaľ pochádzajú slovenskí raperi 6. februára 2024, 11:00

(Ex)členovi F*CK Them sa s novým albumom podarilo vytvoriť veľmi špecifický príbeh postavený na Hollywoode, preto sa dostal aj k vysvetleniu, aby nedochádzalo k zbytočne nesprávnym výkladom. 

Pozadie tvorby albumu Radikal odhaľuje v traileri, z ktorého sa dozvedáme aj význam samotného názvu. Autor zdôrazňuje, že „slovenský Hollywood“ nemáme vnímať ako prirovnanie k luxusu, drahým autám alebo domom. Mnohokrát si počas života povedal, že zažil momenty ako z filmu, a práve s touto symbolikou titul prepojil. Do viacerých klipov aj do nášho rozhovoru prišiel Radikal v župane, čím deklaruje, že si stojí za kresleným coverom aj príbehom, ktorý si sám vymyslel. 


Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 99110 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktoré slovenské rapové albumy stoja za vypočutie a v čom sa mnohí domáci raperi od svojich posledných projektov zlepšili.
  • Prečo H16 správne vystihla moment, keď vydať údajne posledný album.
  • V čom spočíva devíza Moma, Dokkeytina či Radikala, ak ide o vydávanie sólových projektov.
  • Ktorý z najlepších albumov prvého polroka by si zaslúžil lepší cover a názov.
Domov
Zdieľať
Diskusia