Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2021 o 21:36
Čas čítania 1:02
Adam Novosad

V Austrálii sa premnožili milióny myší, lezú ľuďom do postelí a hryzú ich v spánku. Vyhladiť ich chcú extra silným jedom

V Austrálii sa premnožili milióny myší, lezú ľuďom do postelí a hryzú ich v spánku. Vyhladiť ich chcú extra silným jedom
Zdroj: Pexels/Alexas Fotos/volně k užití
NEWS
Uložiť Uložené

Myší mor spôsobuje záplavu domov aj supermarketov miliónmi hlodavcov.

V Austrálii minulý rok spadlo viac zrážok ako za predchádzajúce dva roky dohromady. Miestni farmári boli zrážkami nadšení, pretože po obdobiach sucha sa mohli tešiť na bohatú úrodu. Dážď však v kombinácii so stohmi sena uskladneného na farmách vytvoril ideálne podmienky na množenie myší, informuje The Independent.

Malé hlodavce dnes predstavujú jeden z najväčších austrálskych problémov. Myši sa premnožili najmä v austrálskom štáte Nový Južný Wales na juhovýchode krajiny, ale neobchádzajú ani Queensland a Viktóriu.

Množstvo myší austrálsku vládu vyrušuje natoľko, že objednala viac ako 5-tisíc litrov najsilnejšieho jedu na zabíjanie hlodavcov, ktorým chce myši vyhladiť namiesto nekonečného umiestňovania pascí. Tento krok však vyvolal vlnu kontroverzie, pretože ľudia sa obávajú, že silný jed môže nedopatrením kontaminovať a znehodnotiť hospodárske plodiny, ale aj vodné toky.

Za denného svetla podľa farmárov uvidíš len zopár myší, ale v noci sa vraj spustí pekelná invázia, ktorú Austrálčania začali nazývať myší mor.

Odporúčané
Znova si vynechal leg day? Brat Chrisa Hemswortha zosmiešnil „Thorove“ nohy Znova si vynechal leg day? Brat Chrisa Hemswortha zosmiešnil „Thorove“ nohy 26. mája 2021 o 14:11

„V noci behajú oboma smermi naprieč cestou, a keď stojíš na jednom mieste, vylezú ti po nohaviciach po vonkajšej strane, ak máš šťastie. Ak šťastie nemáš, tak po ich vnútornej,"  konštatuje farmár Xavier Martin z Nového Južného Walesu.

Myši dokonca začali po nociach liezť ľuďom do postelí a hrýzť ich v spánku, čo chceli farmári vyriešiť umiestnením nôh postele do vedier s vodou. Namiesto toho začali myši liezť po závesoch a skákať z nich na postele, a tak si ľudia s hlodavcami nevedia rady.

Domov
Zdieľať
Diskusia