Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Ensana Health Spa Hotels.
11. mája 2021, 10:29
Čas čítania 1:42
Sponzorovaný obsah

Potrebuješ si po roku na home officee oddýchnuť? Kúpele sú skvelým riešením, ako uľaviť telu i duši

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Keď bolí telo, nie je dobre ani duši. Rovnako to platí aj obrátene. Či už ťa viac ťaží jedno, alebo druhé, vieme o mieste, kde sa odborníci postarajú o zdravie oboch týchto tvojich neoddeliteľných súčastí.

Súčasný prechod do online sveta ťa zrejme vyťažuje oveľa viac, než si si pôvodne myslel. Samozrejme, práca za počítačom doma má svoje výhody, no ako nám posledný rok ukázal, je to kombinácia viacerých pozícií – zamestnanca, rodiča, kuchára, animátora či upratovača. Takýto nápor povinností sa skrátka dlho vydržať nedá.

Kupele
Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Keď toho začne byť na teba veľa, telo na prebytok stresu a záťaže reaguje jedným z troch obranných mechanizmov: zmeravením, bojom alebo útekom. Obranné mechanizmy sú tu na to, aby ti pomáhali prežiť – a môžu sa o slovo hlásiť rôzne, i keď znejú pomerne jednoznačne. Medzi prvé, naoko možno bezvýznamné varovné signály tela čoraz častejšie patria opakujúce sa depresívne nálady či pocity úzkosti ústiace v krajných prípadoch až do paniky.

Rieš to skôr, ako to telo začne riešiť za teba

Zmeravenie je sprevádzané bolesťou – chrbta, hlavy, krčnej chrbtice. Pod bojom zasa ťažkosti s trávením či dýchaním a nekvalitný spánok, ktorý vedie k jeho deficitu. Všetko toto nemá len vonkajšie prejavy, k zmenám môže dochádzať až na hormonálnej či neurologickej úrovni.

A útek, teda aktívna obrana, sa dá docieliť dvojako. Zdravo i nezdravo. Utiecť zdravo môžeš do liečivej náruče prírody a prostredníctvom liečebného kúpeľného pobytu rieš problémy, ktoré sa kopia už dlho a začínajú si vyberať daň vo forme zníženého výkonu či celkového pocitu choroby a únavy.

Kupele
Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Na princípe komplexného prístupu k zdraviu už stáročia funguje mnoho medicínskych smerov. I klasická západná medicína sa čoraz viac koncentruje na človeka ako celok. O tom, že telo a duša sú prepojené nádoby, preto ani netreba polemizovať.

Vyliečiť neznamená len potlačiť príznaky

Liečebné kúpele Piešťany majú s pozitívnym vplyvom vzácnych prírodných zdrojov na celkové zdravie dlhoročné skúsenosti. Spojenie komplexného prístupu, znalostí lekárov a fyzioterapeutov s termálnou vodou a liečivým bahnom vytvára výborný predpoklad na to, aby si sa po liečebnom kúpeľnom pobyte vrátil zdravší nielen telesne, ale aby pookriala aj tvoja duša.

Kupele
Zdroj: Ensana Health Spa Hotels
Rezervuj si svoj liečebný kúpeľný pobyt v sieti hotelov Ensana Health Spa Hotels

Malebné prostredie piešťanského Kúpeľného ostrova, prekrásne parky a priam rozprávkovo pôsobiace bahnisko a zrkadlisko majú na pocit celkového uzdravenia tiež nezanedbateľný vplyv. Vyladené stravovanie, pohyb na čerstvom vzduchu, ale aj vykročenie zo zaužívanej rutiny a celková zmena prostredia robia doslova divy!

Medzi diagnózy, ktorým sa odborníci na piešťanskom Kúpeľnom ostrove venujú, patrí okrem ochorení pohybového aparátu i množstvo neurologických diagnóz, ktoré nájdeš v indikačnom zozname.

Kupele
Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Prostredie hotela siete Ensana Health Spa Hotels ťa privíta až do uvoľnenia protipandemických opatrení, ak sa vieš preukázať odporúčaním na kúpeľný pobyt od obvodného lekára alebo špecialistu, u ktorého sa dlhodobo liečiš. Odporúčaním je výmenný lístok s číslom, názvom a krátkym opisom diagnózy spolu s odôvodnením, na základe ktorého ti lekár kúpeľný pobyt odporúča. Počas pobytu sa tím odborníkov postará o tvoje telesné zdravie a duševnú pohodu a zároveň urobí maximum s cieľom dodržať všetky prísne opatrenia proti šíreniu pandémie.

Domov
Zdieľať
Diskusia