Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2021, 13:13
Čas čítania 0:59
Daniel Mikolášik

Prokurátor podal obžalobu na Dobroslava Trnku v kauze Gorila

NEWS
Uložiť Uložené

Trnka vraj ako generálny prokurátor zneužíval právomoci verejného činiteľa.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v pondelok 3. mája na Okresný súd Bratislava I obžalobu na bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. Obžaloba sa týka spisu Gorila.

Odporúčané
Kto je Dobroslav Trnka? Ako generálny prokurátor dal Kočnerovi veľkú moc, nosil šušťáky a mal problém s alkoholom Kto je Dobroslav Trnka? Ako generálny prokurátor dal Kočnerovi veľkú moc, nosil šušťáky a mal problém s alkoholom 19. januára 2020, 14:08

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry podal na začiatku marca návrh na podanie obžaloby na Dobroslava Trnku na Úrad špeciálnej prokuratúry. Podľa záverov vyšetrovateľa si bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR neplnil povinnosť vyplývajúcu mu zo zákona, teda stíhať všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.


„V zmysle Trestného poriadku bude súd doručovať obžalobu obvinenému a jeho obhajcovi s výzvou na vyjadrenie, respektíve na návrhy na dokazovanie,“ potvrdil pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Domov
Zdieľať
Diskusia