Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2021 o 17:12
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

Až 60 % ľudí, ktorí vlastnia kryptomeny, vníma negatívny vplyv svojej investície na vzťah s priateľom či priateľkou

Až 60 % ľudí, ktorí vlastnia kryptomeny, vníma negatívny vplyv svojej investície na vzťah s priateľom či priateľkou
Zdroj: TASR/AP/Rick Bowmer
NEWS
Uložiť Uložené

Vlastníctvo kryptomien nie je prechádzka ružovou záhradou, uvádza nový prieskum.

Kryptomeny zostávajú pre väčšinu obyvateľstva záhadou. Čoraz viac ľudí však skúša svoje prvé investície do mincí ako bitcoin alebo ethereum, a tak sa počet vlastníkov kryptomien zvyšuje. Hodnota trhu pritom kolíše oveľa výraznejšie ako bežný akciový trh, a tak sa investori občas dostávajú do situácií, keď spanikária alebo začnú sledovaním grafov tráviť príliš veľa času, uvádza Bloomberg.

Odporúčané
Týmito 5 spôsobmi dnes mladí ľudia zarábajú peniaze na internete. Kryptomeny násobia aj ničia vklady, Onlyfans nemôže chýbať Týmito 5 spôsobmi dnes mladí ľudia zarábajú peniaze na internete. Kryptomeny násobia aj ničia vklady, Onlyfans nemôže chýbať 19. apríla 2021 o 8:00

Nový prieskum organizácie Tech Domains poukazuje na to, že vlastníctvo kryptomien sa premieta do vzťahov v bežnom živote. Výsledky hovoria jasnou rečou. Až 60 percent investorov v kryptomenách uznalo, že tieto investičné rozhodnutia negatívne ovplyvňujú ich osobné vzťahy. Čím väčší podiel celkového majetku ľudia investovali do kryptomien, tým je podľa prieskumu negatívny vplyv na vzťahy väčší.

Bitcoiny.
Bitcoiny. Zdroj: TASR

Hodnota kryptomien dokáže v priebehu pár hodín či jediného dňa stúpnuť alebo klesnúť o desiatky percent, a tak podľa analytika Jeffreyho Halleyho názorový rozdiel na potenciál kryptomien vie vo vzťahoch spôsobovať konflikty. Ak jeden partner kryptomenám verí, ale druhý mince spochybňuje, kolísanie hodnoty portfólia môže narušiť harmóniu vo vzťahu.

Vzťahy môžu utrpieť aj tým, ak sa náhodou investorovi podarí zarobiť rozprávkové peniaze. Je možné, že prehodnotí svoje životné nastavenie či ciele a odrazu môže svoju polovičku vnímať rozdielne, prípadne dokonca zvažovať ukončenie vzťahu.

Odporúčané
Ako dlho vydrží Hegerova vláda? Až 38 percent Slovákov si myslí, že po pár mesiacoch padne Ako dlho vydrží Hegerova vláda? Až 38 percent Slovákov si myslí, že po pár mesiacoch padne 25. apríla 2021 o 13:11

Okolo 25 percent ľudí, ktorí majú v kryptomenách investovaných menej ako 10 percent svojho celkového majetku, v prieskume uviedlo, že digitálne mince negatívne ovplyvňujú ich medziľudské vzťahy. Ak však človek investoval 10 až 25 percent svojho majetku do kryptomien, negatívny vplyv mincí hlásilo až 73 percent opýtaných.

Najhoršie dopadli skupiny, ktoré investovali 50 až 75 percent alebo dokonca viac ako 75 percent majetku. V tomto prípade až 94 percent, respektíve 100 percent opýtaných uviedlo negatívny vplyv portfólia na svoj vzťah.

Domov
Zdieľať
Diskusia