Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2021, 7:20
Čas čítania 0:43
Kamila Šebestová

McDonald's zaplatí záujemcom o prácu za pohovor. Pobočke zúfalo chýbajú zamestnanci

McDonald's zaplatí záujemcom o prácu za pohovor. Pobočke zúfalo chýbajú zamestnanci
Zdroj: Unsplash/Jurij Kenda/volně k užití
NEWS
Uložiť Uložené

Za pracovný pohovor zaplatí firma uchádzačom o pracovné miesta 50 dolárov.

Americké podniky sa prebúdzajú po lockdowne a zúfalo potrebujú ďalších zamestnancov. Pobočka siete McDonald's na americkej Floride chce motivovať potenciálnych záujemcov o pracovné miesta tým, že im zaplatí 50 dolárov, aby prišli na pohovor. Často sa totiž stáva, že uchádzači o prácu sa na pohovory nedostavia, aj keď ich majú dohodnuté.

S týmto nápadom prišiel jeden z vedúcich pobočky na Floride. „Dostali sme sa do bodu, keď za pracovný pohovor zaplatíme 50 dolárov, aby sme udržali prevádzku,“ povedal pre Business Insider vedúci pobočky Blake Casper. Dodáva, že situácia vznikla preto, lebo sa otvorilo veľa nových prevádzok a navyše štát zvýšil sociálne dávky v nezamestnanosti.

Franšízové prevádzky v Amerike momentálne zažívajú boom. Podľa prieskumu Asociácie malých podnikov však má až 42 percent menších prevádzok problém s nedostatkom zamestnancov. Je nejasné, na čo sa podnikom podarí nalákať potenciálnych pracovníkov. 

Podľa vedúceho franšízy siete Mcdonald's 50 dolárov nestačí. Casper Blake potenciálnym zamestnancom ponúka aj bonusy, špeciálne vernostné programy a rozmýšľa aj o zdvihnutí hodinovej sadzby z 12 dolárov na 13. 

Odporúčané
Conor McGregor kúpil bar, v ktorom napadol starého muža. MMA bojovník mu doň zakázal vstup Conor McGregor kúpil bar, v ktorom napadol starého muža. MMA bojovník mu doň zakázal vstup 24. apríla 2021, 14:05
Domov
Zdieľať
Diskusia