Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2021, 9:22
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Štefanovi Harabinovi policajti doručili zásielku, ktorej sa vyhýbal. Zrušili pátranie

NEWS ŠTEFAN HARABIN
Uložiť Uložené

Bývalého predsedu Najvyššieho súdu už polícia nehľadá, podarilo sa jej doručiť mu zásielku. On tvrdí, že mu chceli priniesť rúško, aby mohol ísť na poštu. V skutočnosti mohlo ísť o uznesenie o vznesení obvinenia.

Štefana Harabina už polícia nehľadá. Asi sa im podarilo doručiť mu zásielku, v ktorej sa môže nachádzať uznesenie o vznesení obvinenia pre protesty zo 17. novembra 2020, kde vyzýval ľudí, aby si dali rúška dole. 

„Informácie ku konkrétnym fyzickým alebo právnickým osobám neposkytujeme. Vo všeobecnosti však môžeme konštatovať, že ak odpadnú dôvody, pre ktoré bolo pátranie vyhlásené, pátranie sa odvolá. Ide najmä o prípady, keď sa podarilo osobou, po ktorej sa pátra, zabezpečiť pre účely trestného konania,“ potvrdil policajný hovorca Michal Szeiff pre TV Markíza. 

Odporúčané
Harabin odišiel do Tatier, cez Facebook provokuje políciu: Pátranie môže byť vyhlásené iba po osobe, ktorá sa skrýva Harabin odišiel do Tatier, cez Facebook provokuje políciu: Pátranie môže byť vyhlásené iba po osobe, ktorá sa skrýva 15. apríla 2021, 19:09

Ešte vo štvrtok Harabin odišiel do Tatier a cez Facebook provokoval policajtov. „Som jednoducho teraz v Tatrách v rámci slobody pohybu a pobytu a určite do nedele v rámci práva na slobodu pohybu a pobytu tam budem. Uvedené skutočnosti verejne oznamujem občanom Slovenska aj preto, že pátranie podľa platného právneho stavu môže byť vyhlásené iba na osobu, ktorá sa skrýva,“ písal na Facebooku

Televízia Markíza urobila so Štefanom Harabinom deň pred údajným odchodom do Tatier aj dlhší rozhovor, v rámci ktorého reportér zavolal políciu. Neúspešný kandidát na prezidenta sa však ukryl doma skôr, ako policajti prišli. 

Pre TASR už potvrdil, že vie o tom, že sa ho polícia snažila kontaktovať poštou. „Pozvánky som nepreberal, lebo keď som išiel na poštu – a nenosím rúško, lebo nemám takú právnu povinnosť –, tak ma na poštu nepustili,“ spresnil. Harabin zdôraznil, že policajti pri snahe doručiť mu predvolanie osobne údajne viackrát porušili domovú slobodu. 

V rámci udalostí okolo doručovania korešpondencie Harabin opakovane útočil na policajtov a na vyšetrovateľa, ktorého nazval „policajtotút“. Pravdepodobne naznačoval spojenie slov policajt a prostitút. 

Domov
Zdieľať
Diskusia