Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. apríla 2021, 19:09
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Harabin odišiel do Tatier, cez Facebook provokuje políciu: Pátranie môže byť vyhlásené iba po osobe, ktorá sa skrýva

NEWS ŠTEFAN HARABIN
Uložiť Uložené

Bývalý sudca a „bezrúškovec“ odišiel do Tatier. Na Facebooku uráža policajtov.

Štefan Harabin tvrdí, že po ňom nemôže byť vyhlásené pátranie, pretože sa neskrýva. Cez Facebook oznamuje svoju polohu, pričom sa podľa vlastných slov presunul z Bratislavy do Tatier. Vyzýva políciu, aby mu prišla doručiť korešpondenciu, o ktorej hovoril už včera. Podľa samotného bývalého predsedu Najvyššieho súdu mu chcú príslušníci zákona doručiť rúško, aby mohol ísť na poštu, kde by si mal vyzdvihnúť korešpondenciu.

„Som jednoducho teraz v Tatrách v rámci slobody pohybu a pobytu a určite do nedele v rámci práva na slobodu pohybu a pobytu tam budem. Uvedené skutočnosti verejne oznamujem občanom Slovenska aj preto, že pátranie podľa platného právneho stavu môže byť vyhlásené iba na osobu, ktorá sa skrýva,“ vysvetľuje na Facebooku.

Aj keď to Harabin popiera, malo by ísť o obvinenie, ktoré sa údajne týka účasti na novembrovom protivládnom proteste, kde vyzýval účastníkov, aby si dali dole rúška. 

Odporúčané
VIDEO: „Bezrúškovec“ Harabin s reportérom zavolali na políciu. Kým prišla hliadka, bývalý sudca sa skryl v byte VIDEO: „Bezrúškovec“ Harabin s reportérom zavolali na políciu. Kým prišla hliadka, bývalý sudca sa skryl v byte 15. apríla 2021, 9:19

Televízia Markíza urobila so Štefanom Harabinom aj dlhší rozhovor, v rámci ktorého zavolala políciu. Neúspešný kandidát na prezidenta však utiekol domov, skôr ako prišli. 

Pre TASR už potvrdil, že vie o tom, že sa ho polícia snažila kontaktovať poštou. „Pozvánky som nepreberal, lebo keď som išiel na poštu – a nenosím rúško, lebo nemám takú právnu povinnosť –, tak ma na poštu nepustili,“ spresnil. Harabin zdôraznil, že policajti následne pri snahe doručiť mu predvolanie osobne údajne viackrát porušili domovú slobodu. 

Harabin v statuse zaútočil na policajta, ktorého nazval „policajtotút“. Pravdepodobne naznačoval spojenie slov policajt a prostitút. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia