Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti FixServis.
24. marca 2021, 11:37
Čas čítania 1:01
Sponzorovaný obsah

Na čo si treba dávať pozor pri nákupe náhradných dielov na Xiaomi?

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

S nákupom lacných náhradných dielov je spojené množstvo rizík.

Ešte stále veľké množstvo laikov i poloprofesionálov siaha pri kúpe náhradných dielov na elektroniku po najlacnejších alternatívach. Niekedy, a to hlavne v prípade značky Xiaomi, taká voľba ani náhodou nepredstavuje výhodnú kúpu. Prečo?

Rôzni výrobcovia pristupujú k náhradným dielom, respektíve k ich dostupnosti a cene, rozdielne. Zatiaľ čo istá nemenovaná značka z Kalifornie robí svoje náhradné diely v podstate úplne nedostupnými, iné značky ponúkajú širokú paletu náhradných dielov, často aj na staršie zariadenia. Pre spotrebiteľov je potom veľmi jednoduché „udržať pri živote“ aj niekoľkoročné zariadenia a zároveň na servis neminúť výraznú sumu.

Xiaomi, mobil smartfón
Zdroj: Xiaomi

Áno, aj cena originálnych náhradných dielov môže byť primeraná a opodstatnená. V porovnaní s aftermarketovými kusmi však navyše získaš istotu v podobe 100 % kompatibility a možnosti prípadnej reklamácie. Tá je však potrebná len málokedy, keďže originálne náhradné diely často poskytujú výrazne vyššiu kvalitu a len málokedy narazíš na chybný kus.

Vyhneš sa tak možným problémom, respektíve ďalším poruchám, ktoré môže spôsobiť lacná, avšak nekvalitná súčiastka. Nižšia kvalita náhradných dielov môže spôsobovať problémy aj pri bežnom používaní. Takúto situáciu si môžeme ilustrovať napríklad na výmene displeja. Ak sa rozhodneš pre lacnejšiu aftermarketovú verziu, veľmi ľahko môžeš naraziť na jeden z týchto problémov:

  1. Horšie pozorovacie uhly
  2. Horšia čitateľnosť na priamom slnku
  3. Mdlé, nevýrazné farby
  4. Problémy s dotykom, resp. ovládaním
  5. Horšia výdrž telefónu v dôsledku vyššej spotreby energie
Porovnanie displejov: vľavo OEM, vpravo originál
Porovnanie displejov: vľavo OEM, vpravo originál Zdroj: Xiaomi

Príliš veľa rizík, nemyslíš?

Ak ti chýbajú skúsenosti s nákupom náhradných dielov, neboj sa požiadať o pomoc profesionálov, ako napríklad fixservis.sk. Ušetríš čas i financie a budeš mať istotu, že nekupuješ žiadnu mačku vo vreci. Riešením môže byť aj priamy nákup od odborníkov. Na jednom mieste získaš cenné tipy a rady a zároveň aj všetky potrebné súčiastky vo vysokej kvalite a navyše so zárukou.

Domov
Zdieľať
Diskusia