Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2021 o 8:02
Čas čítania 0:48
Kamila Šebestová

Čudný bilbord v Žiline môže byť namierený proti rúškam

NEWS
Uložiť Uložené

Korona skončí, keď ty dáš dole rúško, odkazuje ľuďom slogan.

Podľa spravodajského portálu Aktuality.sk slogan na bilborde môže skrývať zašifrovaný odkaz. Momentálne sa ním zaoberá polícia. 

Billboard v Lietavskej Lúčke
Billboard v Lietavskej Lúčke Zdroj: Facebooková skupina Sloboda v očkovaní SK

Odborník na reklamu Marian Timoracký podľa portálu Aktuality.sk uviedol, že bilbord je namierený skôr proti rúškam. Ďalej dodal, že pri zrode vizuálu mohol stáť právnik, keďže sa dá vysvetliť rôznymi spôsobmi. 

„Môžem v tom vidieť tautologické tvrdenie, podľa ktorého korona definitívne skončí, keď už nebudeme musieť nosiť rúška, ale niekto to môže pochopiť aj opačne – že keď si dám dole rúško, korona pre mňa prestane existovať,“ uviedol Marian Timoracký pre Aktuality.sk. Pri pohľade na pešiaka, ktorý sa môže stať kráľom alebo kráľovnou po tom, čo si dá dole rúško, sa expert prikláňa skôr k druhému tvrdeniu. 

Bilbord sa nachádza na viacerých miestach v Žilinskom okrese. Konkrétne ide o Lietavskú Lúčku, Porúbky a Radolu. Pobúril viacero ľudí, keďže žilinský okres má momentálne skoro najviac nakazených na Slovensku. 

Pred štyrmi dňami zdieľal tento bilbord na Facebooku aj Marián Fillo, správca webu slobodavockovani.sk s hashtagom #stopKoronaTyranii. Podľa Aktuality.sk povedal, že za objednaním bilbordu nie je. 

Bilbordom sa momentálne zaoberá polícia. „Vykonávame preverovanie, ktorého súčasťou sú všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia a určenia právnej kvalifikácie skutku,“ uviedla pre portál Aktuality.sk hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. 

Odporúčané
Dôchodca údajne posielal prezidentke Čaputovej výhražné a vydieračské listy plné vulgarizmov. Do väzby nateraz nejde Dôchodca údajne posielal prezidentke Čaputovej výhražné a vydieračské listy plné vulgarizmov. Do väzby nateraz nejde 20. marca 2021 o 18:13
Domov
Zdieľať
Diskusia