Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2021, 9:34
Čas čítania 1:05
Lukáš Čelka

Alžbeta II. kľačí na krku Meghan, ktorá nemôže dýchať. Časopis Charlie Hebdo prišiel opäť s provokačnou titulkou

Alžbeta II. kľačí na krku Meghan, ktorá nemôže dýchať. Časopis Charlie Hebdo prišiel opäť s provokačnou titulkou
Zdroj: Tasr / AP
NEWS
Uložiť Uložené

Časopis tak reagoval na aktuálne dianie v britskej kráľovskej rodine, pričom využili symboliku smrti Georga Floyda. Mnoho ľudí si však myslí, že to karikatúrou prestrelili a redakcia (opäť) čelí kritike.

Francúzsky satirický magazín Charlie Hebdo prišiel s ďalšou kontroverznou titulkou, ktorou dozaista rozčúli mnohých ľudí.

Britskú kráľovnú Alžbetu II. vyobrazili v karikatúre tak, že kľačí na krku Meghan Markle. Na titulke je napísané: Prečo Meghan opustila Buckinghamský palác? „Pretože som už viac nemohla dýchať,“ odpovedá v karikatúre Markle. 

Časopis tak reaguje na aktuálne dianie v britskej kráľovskej rodine. Okrem časti verejnosti kritizovala titulku časopisu aj šéfka britskej analytickej spoločnosti zameranej na rasovú rovnosť či viacerí britskí novinári. 

Provokačná karikatúra odkazuje na smrť Američana Georgea Floyda. Ten zomrel vlani v máji po tom, čo mu na krku niekoľko minút kľačal policajt Derek Chauvin aj keď mu Floyd hovoril, že nevie dýchať.

Domov
Zdieľať
Diskusia