Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2021, 20:49
Čas čítania 0:32
Lukáš Čelka

Britská mutácia koronavírusu sa na Slovensku potvrdila až na 72 % vzoriek. Ukázal to prieskum Úradu verejného zdravotníctva

NEWS
Uložiť Uložené

Celkovo RT-PCR metódou na prítomnosť nového typu mutácie preverili 2384 klinických vzoriek

Britský variant koronavírusu v druhom celoslovenskom prieskume potvrdili približne v 72% vzoriek preverovaných Úradom verejného zdravotníctva. Celkovo bolo RT-PCR metódou na prítomnosť nového typu mutácie preverili 2384 vzoriek. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva.

Odporúčané
Nový diel seriálu WandaVision spôsobil výpadok celej službe Disney+ Nový diel seriálu WandaVision spôsobil výpadok celej službe Disney+ 19. februára 2021, 18:53


„Výsledky z oboch prieskumov naznačujú stabilnú situáciu v zastúpení a šírení britského variantu B.1.1.7. v populácii Slovenskej republiky. Ide však o vysoký podiel, preto je nevyhnutné dodržiavať nastavené protiepidemické opatrenia a pokračovať v nich," priblížila hovorkyňa úradu, Daša Račková.

Domov
Zdieľať
Diskusia