Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2021, 15:42
Čas čítania 1:16
Jakub Paulík

Lieky proti Covidu-19 ako Ivermektín či Isoprinosine chýbajú v lekárňach. Lekári vyzvali Krajčího, aby ich zabezpečil

NEWS IVERMEKTÍN KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Lekári predpisujú pacientom lieky, ku ktorým sa nemajú ako dostať.

Zväz ambulantných poskytovateľov tvrdí, že pre pacientov na Slovensku je v lekárňach nedostatok liekov, ktoré pomáhajú na chorobu Covid-19. Lekári, ktorí predpíšu lieky, ako napríklad Inomed, Isoprinosine, Ivermektín či Favipiravir, sa tak k mnohým pacientom nedostanú, pretože si ich v lekárňach častokrát nevedia zakúpiť.

Zväz ambulantných poskytovateľov z toho dôvodu vyzýva Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky, aby tieto lieky zabezpečilo. Prezidentka Zväzu ambulantných poskytovateľov Zuzana Dolinková je názoru, že pre efektívnu ambulantnú liečbu je dôležité, aby boli všetky potenciálne účinné lieky pre našich pacientov dostupné.

Považujeme za nekorektné, ak Ministerstvo zdravotníctva SR opakovane apeluje na ambulantných lekárov, aby liečili pacientov na ambulanciách tak, aby nechodili v zanedbanom zdravotnom stave do nemocníc, pričom však štát nedokáže zabezpečiť potrebnú dostupnosť farmakoterapie pre zvládnutie účinnej liečby ochorenia COVID-19,“ povedala.

Odporúčané
Núdzový stav na Slovensku: Sulík nezaručuje, že ho podporia všetci poslanci SaS Núdzový stav na Slovensku: Sulík nezaručuje, že ho podporia všetci poslanci SaS 18. februára 2021, 14:40

Ministerstvo zdravotníctva sa však proti tomuto tvrdeniu ohradilo. „Odborníci na ministerstve zdravotníctva situáciu nepretržite monitorujú a reagujú na odporúčania hlavných odborníkov,“ povedala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Domov
Zdieľať
Diskusia