Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2021, 14:40
Čas čítania 0:55
Jakub Paulík

Núdzový stav na Slovensku: Sulík nezaručuje, že ho podporia všetci poslanci SaS

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Rokovať o tejto téme budú v piatok.

Minister hospodárstva Richard Sulík nevie, či budú všetci poslanci zo strany Sloboda a Solidarita hlasovať za predĺženie núdzového stavu. Podľa jeho tvrdenia to záleží od toho, ako sa predĺženie odôvodní. „Informoval som premiéra, že neviem garantovať všetkých poslancov SaS,“ povedal Sulík. 

Núdzový stav je aktuálne od 8. februára predĺžený o 40 dní. Ďalšie predĺženie však musí parlament odsúhlasiť do 20 dní odo dňa jeho účinnosti. O prípadnej podpore predĺženia núdzového stavu chcú poslanci z SaS rokovať v piatok 19. februára.

Odporúčané
Je vakcína Sputnik V bezpečná? Rusko nehovorilo pravdu, nezverejnilo kompletné dáta z výskumu a zrejme jej nemá dosť ani pre seba Je vakcína Sputnik V bezpečná? Rusko nehovorilo pravdu, nezverejnilo kompletné dáta z výskumu a zrejme jej nemá dosť ani pre seba 17. februára 2021, 16:30

Šéfka klubu SaS Anna Zemanová tvrdí, že žiaden poslanec SaS zatiaľ neavizoval, že by predĺženie nepodporil. To isté však nemôžeme povedať o členoch strany Borisa Kollára Sme rodina. Ich poslanec Patrick Linhart daj najavo, že „nezmyslené predlžovanie núdzového stavu“ nebude podporovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia