Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2021, 22:05
Čas čítania 0:41
Adam Novosad

Prieskum: So sexuálnym obťažovaním sa stretli 3/4 študentiek a študentov vysokých škôl na Slovensku. Objavuje sa aj nátlak

NEWS SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE VYSOKÉ ŠKOLY
Uložiť Uložené

Miera sexuálneho obťažovania na slovenských vysokých školách je zrejme vyššia, ako sa predpokladalo.

Veľký prieskum Inštitútu pre výskum práce a rodiny zisťoval, či sa študentky a študenti vysokých škôl stretávajú so sexuálnym obťažovaním. Výsledky znejú hrozivo. Tri štvrtiny respondentov na otázku, či so sexuálnym obťažovaním na vysokých školách majú skúsenosť odpovedali kladne, informuje Denník N.

V týchto prípadoch väčšinou čelili poznámkam so sexuálnym podtónom či znevažovaniu jednotlivých pohlaví. Len o trochu lepšie sa skončila otázka o neželanej sexuálnej pozornosti.

So sexuálnym obťažovaním sa stretli tri štvrtiny študentiek a študentov vysokých škôl na Slovensku. Objavuje sa aj nátlak
Zdroj: Ilustračné foto/TASR

S tou mala skúsenosť približne polovica účastníkov prieskumu, ktorá podľa odpovedí zažila snahu o neželané zblíženie či nevyžiadané zdieľanie materiálov so sexuálnym obsahom. Sexuálny nátlak výmenou za výhody na vysokej škole zažili tri percentá opýtaných.

Domov
Zdieľať
Diskusia