Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. januára 2021, 9:12
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

K vlastníctvu „Putinovho zlatého sídla" za miliardu sa prihlásil oligarcha a kamarát ruského prezidenta

NEWS ALEXEJ NAVAĽNYJ VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

K sídlu sa prihlásil známy ruský oligarcha Arkadij Rotenberg, ktorý tvrdí, že obrovské luxusné obydlie na pobreží Čierneho mora patrí práve jemu.

Investigatívny dokumentárny film Alexeja Navaľného už videlo viac ako 100 miliónov divákov. Opozičný líder a aktivista v ňom opisuje, ako sa mal ruský prezident dostať k luxusnému sídlu za vyše miliardu eur.

Podľa Navaľného zistení má ísť o obrovské impérium, ktoré údajne Vladimir Putin financoval z peňazí získaných korupčnou trestnou činnosťou a na jeho výstavbe sa mali podieľať oligarchovia blízki prezedentovi. Kremeľ okamžite vylúčil, že by sídlo patrilo Putinovi.

Teraz sa k nemu prihlásil známy ruský oligarcha Arkadij Rotenberg, ktorý tvrdí, že obrovské luxusné sídlo na pobreží Čierneho mora patrí práve jemu. Podnikateľ to potvrdil v sobotu pre kanál Mash na sociálnej sieti Telegram, upozornili Hospodárske noviny. 

„Je to dar z nebies. To miesto je nádherné,“ dodal podnikateľ. Tlačový úrad Rotenberga taktiež uviedol, že sa na mieste chystajú postaviť hotel.

Rotenberg je zároveň priamo prepojený na Vladimira Putina, sú aj bývalými partnermi v džude. 

Odporúčané
Palác pre Vladimira Putina za miliardu eur? Je to ako štát v štáte, hovorí Alexej Navaľnyj a vysvetľuje, kto vraj stavbu zaplatil Palác pre Vladimira Putina za miliardu eur? Je to ako štát v štáte, hovorí Alexej Navaľnyj a vysvetľuje, kto vraj stavbu zaplatil 23. januára 2021, 12:24

Navaľnyj v dokumente umožňuje nahliadnuť do Putinovej spálne, šatníka a obrovskej kúpeľne. Taktiež popisuje niekoľko dôkazov, ktoré Vladimira Putina s nehnuteľnosťou spájajú.

Zároveň ukazuje fotografie aj 3D vizualizáciu celého paláca. Máme možnosť vidieť luxusné kusy talianského nábytku za stovky tisíc eur, ale aj zlaté steny a špeciálne fresky. 

Nechýba kúpalisko, hojekový štadión, kasíno aj divadlo. Navaľnyj vysvetľuje, ako rezidencia v čiernomorskom letovisku Gelendžik vznikala, ako bola financovaná a aké problémy ju sprevádzali. Pôvodnú vilu museli prestavať, pretože stavebné firmy nemysleli na správnu vzduchotechniku a nehnuteľnosť napadla pleseň. 

V Rusku sa dnes majú konať masové protesty po celej krajine, ktoré vyvolalo Navaľného zadržanie po návrate do krajiny. Kremeľ demonštrácie označuje za nepovolené a podobne ako minulý víkend sa očakáva masové zatýkanie ľudí. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia